Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Ierland – Frankrijk

EK kwalificatie: Ierland – Frankrijk

Op maandag 27 maart gaat de EK kwalificatie voor EURO2024 verder. De Fransen reizen na de 4-0 overwinning op Nederland af naar Ierland. Dat land kwam nog niet in actie en speelt dus haar eerste duel in Groep B. Wie gaat er als winnaar van het veld af in Dublin? Sporttribune blikt vooruit op Ierland – Frankrijk!

Statistieken Ierland – Frankrijk

Beide voetballanden komen elkaar op regelmatige basis tegen in het internationale voetbal. Meestal is de Franse ploeg de winnaar in de onderlinge duels. De laatste keer dat Ierland won van Frankrijk was in 2009 toen de WK kwalificatiewedstrijd Ierland – Frankrijk in 1-1 eindigde en na verlenging Ierland met 1-2 de winst alsnog naar zich toe wist te trekken.

Op het EK in 2016 nam Frankrijk hiervoor revanche door met 2-1 te winnen in de achtste finales van het EK in Frankrijk. In 2018 werd er nog een oefenduel gespeeld. Ook die won Frankrijk. Eindstand toen 2-0.

Stephen Kenny (bondscoach Ierland): “Zware wedstrijd tegen de Fransen”

Voor Ierland begint de EK kwalificatie campagne maandag pas. De Ieren kwamen dit weekend niet in actie en krijgen dus direct de topfavoriet op bezoek: “Er staat ons een hele zware wedstrijd te wachten tegen Frankrijk”, vertelt de bondscoach van Ierland.

Counteren en snelheid

Kenny ziet het nationaal elftal sterker worden en heeft dan ook hoop dat er tegen de Fransen toch iets mogelijk is maandagavond “We zien de evolutie van de selectie. We zien het team groeien. Ook zien we dat we steeds beter worden en dat geeft ons vertrouwen. We hebben goede spelers die kunnen counteren, maar we zullen ook snelheid nodig hebben tegen Frankrijk, dat is maandag heel belangrijk.”

Didier Deschamps: “Weinig hersteltijd richting Ierland”

Nederland werd vrijdagavond van de mat geveegd door Frankrijk. Dat was doordat Oranje door het ijs zakte, maar Deschamps vind ook dat zijn spelers het fantastisch hebben gedaan: “Het is niet niks om zo snel met 3-0 voor te staan tegen Nederland. Het is een geweldige start van het seizoen, ook al had Nederland wat problemen met hun afwezigheden, het doet niets af aan wat we hebben gedaan. Het winnen van deze wedstrijd thuis is belangrijk. We spelen nu een uitwedstrijd tegen Ierland. Zoals altijd hebben we weinig tijd om te herstellen, maar dat zijn we gewend.”

We hebben een geweldige start gemaakt

Deschamps ziet de wedstrijd tegen Ierland met vertrouwen tegemoet en bij winst zet zijn team al direct een flinke stap richting kwalificatie voor EURO2024: “We hebben in Dublin weer een kans om nog eens drie  punten te pakken en dan hebben we een mooie start gemaakt aan onze campagne voor EURO2024.”

Wanneer is Ierland – Frankrijk

De EK kwalificatiewedstrijd Ierland – Frankrijk uit Groep B, de poule waarin ook Nederland zit, wordt op maandag 27 maart gespeeld in Dublin. De wedstrijd zal om 20:45 uur beginnen.

Volg de verrichtingen van de Ierse voetballers en Les Bleus vanaf de eerste stadionring via Sporttribune.nl en mis niks van de EK kwalificatie actie richting EURO2024!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie