Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO 2024 kwalificatie: IJsland – Portugal

EURO 2024 kwalificatie: IJsland – Portugal

De EK kwalificatiewedstrijd IJsland – Portugal wordt op dinsdag 20 juni gespeeld in het Laugardalsvöllur stadion. Kan Portugal met een klinkende zege de zomerstop in of verwarmen de IJslanders hun supporters met een driepunter tegen de Zuid-Europeanen? Sporttribune blikt vooruit op IJsland – Portugal.

Statistieken IJsland – Portugal

De laatste keer dat beide voetbalelftallen elkaar troffen, was op het EK in 2016. Nani bracht Portugal toen nog op 1-0, maar na de rust wist Bjarnason de stand op 1-1 te brengen. In het vervolg werd niet meer gescoord waardoor de punten gedeeld werden. uiteindelijk kostte dat Portugal toen de kop. Zij eindigde achter Hongarije en IJsland als derde en waren daardoor uitgeschakeld voor de Europese titel van 2016.

Afgelopen week verging het IJsland minder goed. Ze verloren thuis met 1-2 van Slowakije. Portugal deed het een stuk beter. Aan de hand van een excellerende Bruno Fernandes werd Bosnië en Herzegovina met 3-0 naar huis gestuurd.

Roberto Martinez (bondscoach Portugal): “Slechts 72 uur voorbereidingstijd op IJsland”

Roberto Martinez, voormalig bondscoach van België, en tegenwoordig actief als keuzeheer voor Portugal kijkt uit naar de ontmoeting met IJsland, vooral omdat er tegen Bosnië en Herzegovina veel vertrouwen is getankt. Martinez: “Het was mijn eerste wedstrijd als bondscoach van Portugal en ik heb genoten. We maakten niet altijd overal de juiste keuzes, maar het resultaat mag er zijn. We hebben helaas slechts 72 uur om hiervan te genieten, want dan wacht IJsland alweer.”

“IJsland is erg toegewijd”

En IJsland is volgens Martinez ook nog een harde noot om te kraken: “We kijken uit naar deze uitdaging. IJsland is erg toegewijd, het is een moeilijke plek om naartoe te gaan, maar het vertrouwen is groot naar de overwinning van zaterdag.”

Bruno Fernandes: “Nog één keer vol gas en dan vakantie”

Uitblinker aan Portugese zijde was dit keer niet Cristiano Ronaldo, maar Bruno Fernandes. De Manchester united ster speelde onder Erik ten Hag ook een prima Premier League seizoen en trekt die vorm door in deze EURO2024 kwalificatiecampagne. Fernandes: “Ik ga nog steeds met dezelfde energie en gretigheid het veld op als in het begin van het seizoen. Natuurlijk stapelen de speelminuten zich op, maar we moeten tegen IJsland nog één keer vol gas geven en dan is het tijd voor vakantie.”

Wanneer is IJsland – Portugal

Het EK kwalificatieduel IJsland – Portugal wordt op dinsdag 20 juni gespeeld in Reykjavik. Het Laugardalsvöllur stadion zal vanaf 20:45 uur het decor vormen voor dit duel in Groep J.

Portugal is daarin koploper met 9 uit 3. IJsland vinden we terug op een vijfde plaats. Zij verloren tweemaal in de eerste drie kwalificatieronden en moeten derhalve landen als Slowakije, Luxemburg en Bosnië en Herzogovina nog voor zich dulden. Liechtenstein staat nog wel onder de IJslanders en sluiten de rij met nul punten uit drie EURO 2024 kwalificatiewedstrijden.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie