Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Manchester City – Bayern Munchen!

UEFA Champions League: Manchester City – Bayern Munchen!

In de UEFA Champions League wordt dinsdagavond de kraker Manchester City – Bayern Munchen gespeeld. Beide ploegen zouden niet misstaan in de finale van de Champions League, maar er kan er maar eentje door naar de laatste vier. Sporttribune blikt vooruit op de heenwedstrijd van de CL-kraker Manchester City – Bayern Munchen!

Statistieken Manchester City – Bayern Munchen

Beide topclubs spelen jaarlijks een grote rol in het Europese voetbal. Toch is het al bijna tien jaar geleden dat ze in een officieel Europees toernooi tegen elkaar uitkwamen. Sinds dat CL-treffen in 2014 waren er veel vriendschappelijke duels en een ontmoeting tijdens het ICC toernooi, maar daar bleef het bij. Tot nu!

In 2014 zaten beide teams in de poulefase bij elkaar in de groep. Bayern won haar thuiswedstrijd met 1-0, terwijl Manchester City in het Etihad met 3-2 zegevierden.

Josep Guardiola: “Bayern zal niet graag tegen ons willen spelen”

Het belooft dinsdag een echte kraker te worden als Manchester City en Bayern München elkaar treffen in het Etihad Stadion. Manchester City-trainer Josep Guardiola is er klaar voor om zijn ex-club terug te zien in de kwartfinale van de UEFA Champions League, maar waarschuwt de Duitse ploeg voor zijn troepen. “Bayern München zal niet graag tegen Manchester City willen spelen. Over de twee komende wedstrijden is City favoriet”, zegt de coach van onze landgenoot Nathan Aké.

“Halve finale halen wordt een zware taak”

De Spaanse oefenmeester wil er optimaal gebruik van gaan maken dat de kwartfinale wordt beslist op de twee wedstrijden die The Cityzens tegen Bayern gaan spelen. “Als je twee wedstrijden speelt, krijg je een evenwichtiger resultaat, terwijl een eenmalige wedstrijd tegen Bayern of Real Madrid moeilijker is. Hoe dan ook, ik heb er heel veel zin in, maar het wordt een zware taak om daar te stoten naar de halve finale”, aldus Pep voorafgaand aan de komst van Bayern.

Mathijs de Ligt (Bayern Munchen): “Champions League is heel speciaal”

De Nederlandse verdediger Mathijs de Ligt blikt op het Youtube kanaal van Bayern samen met medespeler Coman vooruit op de clash met Manchester City. “De Champions League is heel speciaal”, begint hij.

“Haaland is super snel”

“Wij hebben een heel sterke selectie met zeer veel kwaliteiten. We spelen nu natuurlijk tegen een hele sterke tegenstander: Manchester City. Hopelijk lukt het ons om ook dit duel te winnen en de nul te houden. Dat zal nog een hele uitdaging worden met Haaland in topvorm. Hij is super snel, dus dat wordt een hele klus.”

Wanneer is Manchester City – Bayern Munchen

De UEFA Champions League kraker Manchester City – Bayern Munchen wordt op dinsdag 11 april gespeeld en begint om 21:00 uur. Plaats van handeling is het Etihad Stadium in Manchester. In een uitverkocht huis zal anderhalf uur lang gestreden worden om de punten en een goede uitgangspositie voor de return in Munchen.

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform waar je dagelijks voorbeschouwing leest over topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie