Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Coppa Italia: Inter Milan – Juventus

Coppa Italia: Inter Milan – Juventus

In Nederland staat zondag de bekerfinale PSV – Ajax op het programma, maar in Italië zijn ze nog niet zo ver. Daar worden deze week de returns in de halve finale van de Coppa Italia gespeeld. De kraker in die halve eindstrijd is zonder enige twijfel het duel Inter Milan – Juventus. Sporttribune blikt vooruit op deze Italiaanse bekertopper!

Statistieken Inter Milan – Juventus

Begin deze maand werd in Turijn het heenduel gespeeld. Juventus had het thuisvoordeel en leek dat ook uit te gaan buiten. De Oude Dame uit Turijn kwam op een 1-0 voorsprong en wist deze tot in de blessuretijd vast te houden.

Invaller Romelu Lukaku wist echter Inter in de laatste minuut nog langszij te brengen. De Belg scoorde de 1-1 waardoor beide clubs volledig in evenwicht aan deze return zullen beginnen.

Simone Inzaghi: “Vol vertrouwen naar return Juventus”

Inter Milan-trainer Simone Inzaghi maakt zich gereed voor de return van woensdagavond tegen Juventus. De heenwedstrijd beloofde al veel goeds vindt de trainer van Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en ex-Ajacied Andre Onana. “We domineerden de heenwedstrijd en kunnen vol vertrouwen uitkijken naar de return. Wedstrijden als deze moeten worden geïnterpreteerd als een finale en ik wilde zien dat het team een geweldige prestatie neerzette tegen een uitstekend team in goede vorm. En daarin ze zijn met vlag en wimpel geslaagd”, zo vertelt trainer Inzaghi voorafgaand aan deze return.

“Juventus is een toptegenstander”

Als ervaren trainer weet Inzaghi prima wat hem woensdagavond in het eigen stadion te wachten staat: een getergd Juve. Maar bang voor De Oude Dame is hij niet. “We waren zowel in als uit balbezit uitstekend. We hadden beter kunnen doen om hun doelpunt te voorkomen, maar over het algemeen lieten we heel weinig toe tegen een team dat opnieuw een toptegenstander is”, aldus de oefenmeester in zijn bespiegeling vooraf. Een finaleplaats en winst in het Italiaanse bekertoernooi moeten het seizoen in Italië redden, want hoewel ze ook in de halve eindstrijd van de Champions League staan, wil het dit seizoen in de Serie A nog niet echt vlotten. Inzaghi moet dan ook regelmatig tekst en uitleg geven in de Italiaanse media.

Massimiliano Allegri: “We moeten de halve finale tegen Inter doorstaan”

Juventus moet de klus buitenshuis zien af te maken en volgens trainer Massimiliano Allegri wordt dat nog een hele uitdaging. “Woensdag moeten we een wedstrijd spelen tegen een ijzersterke ploeg. Het is een andere competitie, het is een halve finale en het is een echte kraker. We moeten de voorwaarden scheppen om de halve finale te doorstaan om naar de finale te mogen gaan!”, zo vertelt trainer Allegri op het clubkanaal van Juve.

“Wordt zware wedstrijd voor ons in Milaan”

Beide Italiaanse ploegen strijden nog om de beste plaatsen in de Serie A en spelen volgende week in de halve finales van de Champions League en Europa League. Een druk schema waarin trainer Allegri geen kans wil laten schieten. “Er is nog niets beslist, maar Internazionale Milan is ondanks alles sterk. Als je op dit soort momenten tegenover dit soort teams staat, vraagt dat heel veel van een team. Het wordt voor ons een zware wedstrijd in Milaan”, zo besluit de ervaren trainer zijn vooruitblik op de Coppa kraker.

Wanneer is Inter Milan – Juventus

De return in de halve finale van de Coppa Italia 2022 – 2023 wordt op woensdag 26 april gespeeld in Milaan. Het duel begint om 21:00 uur.

Inter won afgelopen weekend met 3-0 bij Empoli en zal dus met veel zelfvertrouwen dit duel ingaan. Juventus speelde de topper tegen Napoli en zag de huidige koploper in de Serie A met 0-1 winnen. Hierdoor is Napoli zo goed als zeker van de landstitel en zal Juventus met een kleine kater deze halve finale om de Coppa Italia aanvangen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie