Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Italiaanse Serie A kraker: Inter Milan – Napoli

Italiaanse Serie A kraker: Inter Milan – Napoli

Ook in Italië is de voetbalcompetitie weer van start gaan. En alsof er nog niet genoeg vuurwerk is geweest start de Serie A met een giga knaller: koploper Napoli neemt het op tegen Inter Milan. Kunnen onze landgenoten Denzel Dumfries en Stefan de Vrij een vuist maken tegen Napoli? Of houdt de koploper ook in deze topper stand? Sporttribune.nl blikt vooruit op Inter Milan – Napoli!

Statistieken Inter Milan – Napoli

De Head 2 Head statistieken valt op dat wedstrijden tussen Internazionale en SSC Napoli vaak close eindigen. Als er een winnaar komt, dan is het verschil vaak klein. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen lukten het Inter drie keer om te winnen van Napoli. De ploeg uit Napels kwam zelf niet tot winst, maar wist wel tweemaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.

De laatste confrontatie vond plaats op 12 februari van het vorige kalenderjaar. Dat duel eindigde onbeslist in een 1-1 gelijkspel. De laatste maal dat Napoli op bezoek was in Milaan werd het 3-2 voor de thuisploeg. De bezoekers uit Napels kwamen met 1-0 voor dankzij een goal van de Pool Piotr Zieliński. Nog voor de rust wist Inter orde op zaken te stellen. Ruststand: 2-1. Na de thee maakte Martinez de 3-1 namens Internazionale. De 3-2 van Dries Mertens (79e minuut) viel te laat om nog een gelijkmaker te kunnen produceren.

Recente uitslagen Inter Milan

De topper tegen Napoli wordt voor Inter de eerste echte wedstrijd na de WK break. In december speelde de formatie nog wel een serie oefenduels. Deze werden bijna allemaal gewonnen. Er waren onder meer zeges op RB Salzburg, Reggiana en Sassuola. Tegen het Spaanse Real Betis kwam Internazionale echter niet verder dan 1-1.

Recente uitslagen Napoli

Napoli heeft zich in december ook voorbereid op deze herstart van de Serie A. Het koos daarbij bewust voor lastige tegenstanders. Er werd twee keer gewonnen en ook tweemaal verloren. De winstpartijen waren tegen Antalyaspor (2-3) en Crystal Palace (1-3), terwijl er werd verloren van Villarreal (2-3) en Lille OSC( 1-4). Vooral die laatste nederlaag kwam hard aan in Napels, vooral ook omdat het een thuisduel betrof.

Wanneer is Inter Milan – Napoli

De Serie A thriller Internazionale Milaan – SSC Napoli wordt op woensdag 4 januari gespeeld in het Estadio Giuseppe Meazza te Milaan. De wedstrijd begint om 20:45 uur. Volg de Italiaanse voetbalcompetitie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de topwedstrijden die Inter en Napoli afwerken in de Italiaanse competite.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie