Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Nations League: Italië – Duitsland

UEFA Nations League: Italië – Duitsland

De topper van de eerste speelronde in de UEFA Nations League is zonder enige twijfel de kraker tussen Europees kampioen Italië en Duitsland. Op zaterdag 4 juni staan beide landen tegenover elkaar in Bologna als ze hun openingsduel in Groep 3 van de A-divisie afwerken. Sporttribune.nl blikt vooruit op Italië – Duitsland in de UEFA Nations League competitie.

Statistieken Italië – Duitsland

De laatste drie keer dat de Italianen en de Duitsers de degens kruisten betrof het tweemaal een oefenwedstrijd en kwartfinale op een EK eindronde. De wedstrijd op het Europees kampioenschap van 2016 ging naar Duitsland. Die Mannschaft rekende pas af met de Italiaanse collega’s nadat er penalty’s waren genomen. Duitsland won die strafschoppenserie met 6-5.

Italië verliest van Argentinië in ‘Finalissima’

In de aanloop na deze Nations League topper speelden de Squadra Azzurra nog een loodzware wedstrijd tegen Argentinië. Dit in het kader van een onderlinge wedstrijd tussen de twee continent kampioenen: de strijd der kampioenen, ook wel Finalissima genoemd.

Italië trad aan in haar sterkste opstelling, maar de Argentijnen deden dat ook. Dus met Lionel Messi, Angel de Maria en Ajacied Nicolas Tagliafico. Argentinië bleek een maatje te groot voor onze Italiaanse vrienden. Het werd 0-3 voor de Zuid-Amerikanen, die dus gemakkelijk wonnen.

Duitsland werkt rustig toe naar Nations League topper

Terwijl Italië in de Finalissima het snot voor de ogen voetbalde, stonden de Duitsers relaxed op het trainingsveld. In een super chille mood wordt er dus in alle rust door Die Mannschaft toegewerkt naar de Nations League topper tegen de Italiaanse formatie.

Bayern München speler Serge Gnabry verwoord het op twitter als volgt: “We onderschatten de regerend Europees kampioen niet. We kennen de kwaliteit van Italië en we kijken uit naar zo’n grote wedstrijd in het weekend.”

Wanneer is Italië – Duitsland

De UEFA Nations League wedstrijd Italië – Duitsland wordt op zaterdag 4 juni gespeeld in Stadio Renato Dall’Ara en staat onder leiding van de Servische arbiter Jovanovic. Het duel begint om 20:45 uur.

Volg al het nieuws over Italië, Duitsland en de Nations League vanaf de eerste rang via het online sportnieuwskanaal Sporttribune.nl. Zo ben jij dus altijd op de hoogte!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie