Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EK kwalificatie: Italië – Engeland

EK kwalificatie: Italië – Engeland

Het Stadio Diego Armando Maradonna is donderdagavond het decor voor de EK kwalificatiekraker Italië – Engeland. Een geweldig affiche, een klassieker, een kraker. Kortom: een potje om naar uit te kijken. Sporttribune blikt vooruit op de kraker uit de eerste speelronde van deze EK kwalificatiereeks: Italië – Engeland!

Statistieken Italië – Engeland

Wedstrijden tussen twee pure voetballanden zijn altijd een genot om naar te kijken. Zo ook de onderlinge duels die de Italianen en Engelsen in het verleden met elkaar uitvochten. Figuurlijk dan, want tot echte vechtpartijen kwam het (gelukkig) nooit.

De meest recente ontmoeting dateert van 23 september 2022. Amper een half jaar geleden dus. De Italianen waren in dat UEFA Nations League met 1-0 te sterk voor de bezoekers uit Engeland. Giancomo Raspadori (SSC Napoli) velde het vonnis door in de 68e minuut de Engelse sluitpost Nick Pope (Newcastle United) te passeren.

Roberto Mancini (bondscoach Italië): “Dit wordt een hele moeilijke wedstrijd”

Nu wordt er dus opnieuw in Italië gevoetbald, dit keer voor het EK 2024. Bondscoach Roberto Mancini: “Het Engelse team is een geweldig team. Het was een geweldig team in Euro 2020 en het was daarvoor een geweldig team. Wij zijn elkaar al vaak tegenkomen en voor mij is dit dan ook een echte voetbalklassieker”, zegt Mancini voorafgaand aan de interland week.

“Engeland beste team ter wereld”

Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn: “Ik denk dat Engeland een van de beste teams ter wereld is. Het zit vol met talent, vooral de aanvallers. Ze hebben veel spelers behalve Harry Kane, die een buitengewone speler is, maar de jonge spelers om hem heen kunnen het verschil maken. Dus het wordt een heel moeilijke wedstrijd voor ons.”

Gareth Southgate (bondscoach Engeland): “Nieuwe uitdaging”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft nog al wat te kiezen, want er loopt ontzettend veel talent rond dat geselecteerd kan worden. Southgate kreeg daar dan ook veel vragen over, maar pareerde dat door te stellen dat ‘alleen de wedstrijd tegen Italië vanaf nu telt’. Southgate: “We beginnen aan een nieuwe uitdaging. De spelers zijn er klaar voor.”

“Italianen zijn een serieuze test voor ons team”

Volgens Southgate zullen de ervaren mannen de jonge talenten op sleeptouw moeten nemen. En moeten de jonkies in de selectie van The Three Lions goed kijken naar hun oudere teamgenoten: “De Henderson’s en Kane’s van deze wereld hebben de toon gezet voor de mentaliteit die nodig zal zijn om ons te kwalificeren voor Euro 2024. We hebben slechts een paar dagen gezamenlijke training om ons voor te bereiden op de wedstrijd in Napels tegen Italië dus we moeten zorgen dat we snel klaar zijn om die wedstrijd in te gaan. Italië is direct een serieuze test voor ons als team. Als we dit soort wedstrijden gaan winnen maken we als team ook weer stappen.”

Wanneer is Italië – Engeland

De EK kwalificatie interland voor EURO 2024 tussen Italië en Engeland wordt op op donderdag 23 maart gespeeld. Het duel begin om 20:45 en zal worden afgewerkt in het Stadio Diego Armando Maradona gelegen in de stad Napels. Normaal gesproken de thuisbasis van SSC Napoli, maar nu dus het decor voor deze EK-kwalificatie kraker!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie