Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Johan Cruijff Schaal: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Johan Cruijff Schaal: Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

Zaterdag 7 augustus is de Johan Cruijff Arena het strijdtoneel voor de gelijknamige supercupwedstrijd tussen Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven. De Johan Cruijff Schaal is sinds 1996 de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Voorheen ging de prijs door het leven als Supercup en PTT Telecom Cup. Dit jaar gaat de strijd tussen landskampioen Ajax en omdat Ajax ook de beker won, speelt het tegen de nummer twee van de competitie. En dat was PSV, waardoor zij zaterdag tegen Ajax spelen. 

Head 2 Head Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven

De laatste paar keer dat Ajax en PSV tegen elkaar speelden, waren de Amsterdammers telkens de winnaar. Zeker in de eigen Johan Cruijff Arena is Ajax heer en meester. De laatste keer dat de Eindhovenaren met een zege op zak terug naar Brabant konden reizen was in 2015. Toen werd de Eredivisiewedstrijd met 1-2 gewonnen.

PSV heeft wel een voorsprong als het gaat om overwinningen in de Johan Cruijff Schaal. Tot nu toe mocht PSV elf keer juichen na het spelen van de seizoenopener. Ajax won de eerste prijs van het seizoen negen keer.

Erik ten Hag: “Johan Cruijff Schaal komt te vroeg”

Voor Ajax is de strijd om de Johan Cruijff Schaal een eerste echte test. Volgens coach Erik te Hag komt dit examen iets te vroeg voor zijn formatie, waarin veel spelers zitten die ook aan EURO2020 deelnamen. “We zijn nu nog niet klaar om de strijd tegen PSV vol aan te gaan. Daarvoor komt dit duel te vroeg in onze voorbereiding. We hebben nog niet alle accenten kunnen leggen, omdat de groep nog niet volledig belastbaar was. We willen nu een goede basis leggen om dat de komende weken wel te kunnen doen.”

“Duel tegen PSV realistisch ingaan”

Ten Hag zag in de afgelopen oefenduels dat zijn spelers vooral conditioneel tekort kwamen en houdt de boot dan ook heel nadrukkelijk af: “Het doel is nu om iedereen scherp te krijgen en de conditie zodanig te verbeteren dat we klaar zijn voor de competitiestart. De Johan Cruijff Schaal winnen in ons eigen stadion is natuurlijk mooi, maar we zullen het duel realistisch in moeten gaan.”

Roger Schmidt: “Champions League belangrijker dan Johan Cruijff Schaal”

Ook in Eindhoven zit men eigenlijk niet te wachten op dit toetje dat bereikt werd door een tweede plek vorig seizoen. Schmidt: “We richten ons in eerst instantie op zaterdag als we tegen Ajax spelen, maar we zullen daarna snel de focus verleggen naar de return in de Champions League tegen Midtjylland. We zullen na de wedstrijd tegen Ajax direct werken aan ons herstel, want de Champions League is voor PSV belangrijker dan het winnen van de Johan Cruijff Schaal.”

“We kijken over de wedstrijd tegen Ajax heen”

Dat PSV na de 3-0 winst in Eindhoven niet hoeft te vrezen voor Midtjylland en daardoor toch vol gas tegen Ajax kan gaan wuift de Duitse trainer van de Brabanders direct van de hand: “Voor de buitenwereld lijkt dat misschien zo en journalisten kunnen dat soort dingen bedenken, maar ondanks de 3-0 winst zijn we er nog niet. We zullen dus altijd over de wedstrijd tegen Ajax blijven kijken met de wedstrijd van dinsdag in ons achterhoofd.”

Wanneer is de Johan Cruijff Schaal 2021?

De strijd om de Johan Cruijff Schaal 2021 wordt zaterdag 7 augustus afgewerkt in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Ajax – PSV begint die dag om 20:00 uur. Sinds 2014 wordt er bij de wedstrijd om de Schaal niet meer met een verlenging gewerkt. Mocht het gelijk eindigen, dan volgen er direct strafschoppen.

Volg al het voetbalnieuws over de Johan Cruijff Schaal, Ajax of PSV vanaf de eerste rij op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie