Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Serie A topper Juventus – Inter Milan

Serie A topper Juventus – Inter Milan

In de Italiaanse Serie A wordt zondag een kraker van jewelste gespeeld: Juventus – Inter Milan. Een topper met veel Nederlandse inbreng. Aan de kant van Juventus speelt Mathijs de Ligt zeer waarschijnlijk in de basis. Aan Inter’s zijde is Denzel Dumfries een vaste waarde. Stefan de Vrij, normaal ook basisklant, is geblesseerd. Sporttribune blikt vooruit op Juventus FC – Internazionale Milaan.

Statistieken Juventus – Inter

Wedstrijd tussen Juventus en Inter staan altijd bol van de spanning. Iedereen wil juist in deze wedstrijd optimaal presteren. De druk is dan ook hoog. Dit seizoen gaat deze topper niet direct om het landskampioenschap omdat Juventus en Inter de huidige nummers drie en vier van de Serie A zijn.

Eerder dit jaar ging het in de Supercup finale wél om een echte prijs. Op 12 januari stonden Inter en Juventus in Giuseppe Meazza tegenover elkaar. Inter was die dag net iets te sterk voor de Oude Dame uit Turijn. Het werd na verlenging 2-1 voor de club uit Milaan.

Huidige vorm Juventus

Juventus gaat deze Serie A confrontatie tegen Inter in met goede competitie statistieken. Juve won de laatste vier wedstrijden in de Italiaanse Serie A. De laatste competitienederlaag leed het op 27 november. Toen was Atalanta Bergamo met 0-1 te sterk voor de ploeg uit Turijn. Het is dan ook al lang ongeslagen. En gaat daarom ook als favoriet dus duel in.

In de UEFA Champions League verliep het minder succesvol. Tegen het Spaanse Villarreal werd Juventus bij tijd en wijlen dus echt zoek gespeeld. Villarreal won met 3-0 en dat was mede te danken aan Oranje international Arnaut Danjuma Groeneveld die de 0-3 maakte namens Villarreal. De Spaanse Liga Liga formatie komt hierdoor in de kwartfinales uit tegen Bayern München.

Huidige vorm Inter Milan

Bij Inter wordt Stefan de Vrij zwaar gemist. De Nederlandse centrumverdediger heeft een spierblessure. Sinds De Vrij in de lappenmand zit, draait Inter dus een stuk minder soepel. In de afgelopen drie competitieduels werd er slechts één keer gewonnen. De duels tegen respectievelijk Torino en Fiorentina eindigden in een 1-1 gelijkspel.

Wanneer is Juventus – Inter

De Serie A kraker Juventus – Inter Milan wordt op zondag 3 april gespeeld in Turijn. De wedstrijd in het Allianz Stadium begint om 20:45 uur. Volg dus al het voetbalnieuws rondom de Italiaanse Serie A, Juventus en Internazionale Milan vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie