Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Slotronden Europese voetbalcompetities: wie wordt er kampioen van 2021?

Slotronden Europese voetbalcompetities: wie wordt er kampioen van 2021?

Dit weekeinde worden de laatste wedstrijden in de diverse Europese competities afgewerkt. In de meeste landen is de kampioen al bekend. Manchester City is de kampioen van Engeland, Inter in Italië, Club Brugge in België en Bayern München is alweer Der Meister in Duitsland. Maar in Spanje (La Liga) en Frankrijk (Ligue 1) wordt het op de slotdag beslist wie de titel pakt. Wie wordt daar kampioen van 2021?

Kampioen van Spanje: Atletico Madrid of Real Madrid

In La Liga is nog niet beslist wie er dit seizoen kampioen wordt, maar één ding is zeker: de kampioen komt uit Madrid. De vraag is alleen wordt het Atletico of Real? Zaterdag 22 mei wordt de laatste speelronde afgewerkt. Atletico gaat op bezoek bij Real Valladolid, terwijl Real Madrid een thuiswedstrijd afwerkt tegen Villarreal.

Het verschil tussen beide teams is twee punten. Atletico heeft 83 punten, Real staat op 81. Als Atletico wint, is het dus sowieso kampioen van Spanje, verliest het, dan kan Real alsnog over de ploeg van trainer Simeone gaan. Bij een gelijkspel is Real ook de nieuwe kampioen.

Kampioen van Frankrijk: Paris Saint Germain of OSC Lille

In Frankrijk gaat het tussen OSC Lille, de huidige koploper, en Paris Saint Germain. Er wordt dus sowieso minstens één Nederlander kampioen van Frankrijk. Bij PSG speelt Mitchell Bakker en bij OSC Lille staat Sven Botman al het hele seizoen zijn mannetje in de defensie. Geen titel dus voor Olympique Lyon en Memphis Depay. Lyon deed lang mee, maar haakte recent af in de titelstrijd. Voor Memphis is er wellicht toch Champions League voetbal komend seizoen: hij verkast mogelijk naar FC Barcelona.

Het verschil tussen Lille en PSG is zo mogelijk nog kleiner dan in Spanje. Lille is koploper met 80 punten, Paris Saint Germain volgt op slechts één punt met een puntentotaal van 79 uit 37 wedstrijden.

Kampioenen in Europa

Een kort overzicht van alle kampioenen in de Europese competities, waarbij we natuurlijk beginnen met Nederland. Hier wist Ajax de landstitel te veroveren.

In België pakte Club Brugge afgelopen donderdag de titel door met 3-3 gelijk te spelen bij RSC Anderlecht. Liverpool kon in de Engelse Premier League haar titel niet prolongeren, daar ging Manchester City mee aan de haal. Inter Milaan wist al vrij vroeg in het seizoen het kampioenschap in de Serie A veilig te stellen.

Bayern München leek ook vrij snel te kunnen feesten, maar verloor de kampioenswedstrijd. Een week later werd dat rechtgezet door alsnog het laatste benodigde punt binnen te halen en zo kon de Rekordmeister opnieuw een feestje vieren. In Portugal werd Sporting Portugal voor het eerst in 19 jaar tijd weer kampioen!

Kampioen van kleinere competities

Dan de wat minder bekende competities, zoals de Turkse competitie. Hier ging de titel naar Besiktas. In Oostenrijk is RB Salzburg kampioen, terwijl in Schotland de landstitel voor het eerst in elf jaar weer naar Rangers FC is gegaan.

Volg al het voetbalnieuws over de Europese competities en kampioenen via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie