Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Knalt Vitesse door naar de groepsfase Conference League?

Knalt Vitesse door naar de groepsfase Conference League?

Vitesse speelt donderdagavond in de Europa Conference League een uitwedstrijd bij RSC Anderlecht. De Belgische formatie is de tegenstander in de play-offs voor de groepsfase Conference League 2021 – 2022. Kan Vitesse na de moeizame exercitie tegen Dundalk FC tegen onze zuiderburen wel overtuigen en doorstoten naar de poulefase? Sporttribune.nl blikt vooruit naar RSC Anderlecht – Vitesse Arnhem. 

Groepsfase Conference League

De Europa Conference League is een nieuwe competitie van de Europese voetbalbond UEFA. Aan de groepsfase van de Conference League doen in totaal 32 ploegen mee. Dat zijn vijf kampioenen uit laag geklasseerde landen op de UEFA coëfficiëntenlijst, 17 niet-kampioenen die zich via de nationale competitie verzekerde van Europees voetbal en tien verliezers uit de play-offronde van de Europa League.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse is het Eredivisieseizoen goed begonnen door met 0-1 te winnen bij PEC Zwolle. De Arnhemse formatie zette daarmee een goede reeks voort die in voorgaande voorronde van de Conference League werd ingezet. Vitesse won de uitwedstrijd bij FC Dundalk met 1-2 nadat hij in de eigen Gelredome met 2-2 gelijk had gespeeld. Ook de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het seizoen werd winnende afgesloten. Tegen VfL Bochum werd het 1-2 voor de Gelderse formatie.

Huidige vorm RSC Anderlecht

Ook de Belgische ploeg laat goede uitslagen optekenen. In de vorige voorronde versloeg het met groot gemak FK Laci en in de Belgische Pro League was het afgelopen weekeinde met 1-2 te sterk voor Cercle Brugge.

Thomas Letsch over RSC Anderlecht – Vitesse: “Wedstrijd tegen Anderlecht beschouwen we als finale”

Vitesse trainer Thomas Letsch gaf in de voorbereiding op dit duel aan dat zijn ploeg nog niet in topvorm is, maar dat dat voor deze fase van het seizoen normaal is. Toch wordt de wedstrijd van donderdag gelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. “Het wordt een finale. Zo moeten we de wedstrijd tegen Anderlecht beschouwen. We hebben onze lessen getrokken uit het duel tegen Dundalk. We staan verdiend in de volgende ronde. Ik heb veel vertrouwen in een goed resultaat. Ik zie dit daarom niet direct als een test. We hebben een sterk team, we halen een goed niveau. Het is nu een kwestie van finetunen, maar Anderlecht is niet een ploeg waar je even tegen kan finetunen. We zullen er direct moeten staan.”

Vincent Kompany (coach Anderlecht): “In de laatste kwalificatieronde komt er meer druk op”

Ook voormalig topvoetballer Vincent Kompany, tegenwoordig hoofdtrainer bij RSC Anderlecht, onderkent het belang van het tweeluik tegen Vitesse: “Vitesse deed het vorig seizoen heel goed in Nederland. Er lopen echt enkele spelers rond met kwaliteiten. Voor onze spelers komt er nu ook meer druk op te staan, want het blijft een laatste kwalificatieronde. We weten dat Vitesse verslaan moeilijk zal worden, maar voor de supporters is een wedstrijd tegen een ploeg als Vitesse ook een mooie affiche om naar uit te kijken. Hopelijk valt het uiteindelijk ook allemaal onze kant op.”

Wanneer is RSC Anderlecht – Vitesse Arnhem?

De wedstrijd RSC Anderlecht – Vitesse Arnhem wordt op donderdag 19 augustus gespeeld. Het duel vindt plaats in het Lotto Park gelegen in de Belgische hoofdstad Brussel en begint om 20:00 uur.

Volg Vitesse, Anderlecht en de Europa Conference League vanaf de eerste rij op de Sporttribune: jouw online portaal voor het belangrijkste nationale en internationale voetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie