Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB Beker: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

KNVB Beker: AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam
Poll

Wie haalt de finale van de KNVB beker?

40%
60%

In de halve finale van de TOTO KNVB beker staan woensdagavond AZ en Ajax tegenover elkaar. Twee topclubs uit Noord-Holland die allebei de ambitie hebben om dit bekertoernooi te winnen. AZ is bezig aan een zeer goede reeks, terwijl Ajax na een zeer lange periode zonder uitnederlagen afgelopen zondag bij Go Ahead Eagles onderuit ging. Wie haalt de finale van de KNVB beker? Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam.

Statistieken AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was op 12 december 2021. AZ was toen met 1-2 te sterk voor de Amsterdammers. Pavlidis zette de Alkmaarders na 50 minuten voetballen op 0-1. Eredivisietopscoorder Sebastian Haller maakte na 73 minuten de 1-1. Even leek het op een puntendeling uit te draaien, maar Zakaria Aboukhlal wist op aangeven van Owen Wijndal in de 83e minuut de 1-2 aan te tekenen en dat was ook gelijk de eindstand.

AZ Alkmaar tankt vertrouwen tegen Feyenoord

Thuisploeg AZ Alkmaar tankte afgelopen weekend vertrouwen door met 2-1 van Feyenoord te winnen. De topper in de Eredivisie werd beslist vanaf de penaltystip. Jesper Karlsson scoorde tweemaal, beide keren vanaf de zestien meter stip. Over de strafschoppen was na afloop veel te doen, want helemaal terecht leek het niet.

In de tweede helft kwam Feyenoord nog wel terug door een goal van Geertruida. AZ liet zich echter niet van zijn stuk brengen en trokken in het restant van deze Eredivisietopper de winst over de streep waardoor ze donderdagavond met veel vertrouwen het duel tegen Ajax in kunnen gaan.

Ajax Amsterdam niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles

Waar AZ Alkmaar goede zaken deed, kreeg Ajax in de Eredivisie een tik te verwerken. De Amsterdammers verloren verrassend van Go Ahead Eagles. In Deventer werd het 2-1 voor de thuisploeg. Al na 18 minuten werd het 1-0 dankzij een treffer van Cordoba. Dat was al een forse verrassing voor de promovendus uit Deventer. Vlak voor het rustsignaal werd het sprookje echter nog mooier voor Go Ahead omdat Rommens van dichtbij de 2-0 kon maken.

Na de thee drong Ajax steeds meer aan. Het doel van Go Ahead werd bestookt en dat resulteerde in de 64e minuut in de 2-1 door Steven Berghuis. Vrijwel iedereen verwachtte dat de 2-2 ook snel zou vallen en dat Ajax er daarna wel overheen zou stormen. Maar de gelijkmaker bleef uit, waardoor de Amsterdammers drie dure punten lieten liggen in de jacht op de landstitel. Herstel in het bekerduel tegen AZ is dan ook meer dan gewenst.

Wanneer is AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De halve finale in de TOTO KNVB beker AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam wordt op donderdag 3 maart gespeeld in het AFAS Stadion te Alkmaar. De halve eindstrijd begint om 21:00 uur. Wie haalt de finale van de KNVB beker? Volg al het voetbalnieuws over de TOTO KNVB beker, AZ Alkmaar en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie