Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune

KNVB Bekerfinale: Ajax – Vitesse

Zondagmiddag om 18:00 uur wordt er in de Rotterdamse Kuip afgetrapt voor de TOTO KNVB bekerfinale Ajax – Vitesse.  Het wordt de eerste finale sinds 2019, omdat het toernooi vorig seizoen niet is afgespeeld. Er zal geen publiek in het stadion aanwezig zijn, maar de bookmakers zetten natuurlijk wel massaal in op deze finale. Al zal er vanuit de Johan Cruijff Arena en het Gelredome worden meegekeken door enkele duizenden fans.

De bekerfinale van 2020 – 2021 is een bijzondere. Allereerst omdat hij ondanks de overheidsmaatregelen wél door kan gaan, maar anderzijds ook omdat het toernooi dit seizoen totaal anders is verlopen dan normaal. De amateurclubs deden maar één rondje mee, waarna werd besloten met alleen profclubs door te gaan.

Finalist Ajax trof het niet. Direct in haar eerste duel moesten de Amsterdammers het opnemen tegen FC Utrecht. Ajax won in een ware thriller met 5-4. Vitesse, de tweede finalist, begon een stuk makkelijker aan het toernooi. De Arnhemmers versloegen in hun eerste ronde partij  Willem II met 0-2 en wisten daarna ook ADO Den Haag uit te schakelen: 2-1.

Ajax vervolgde haar road tho the final met een 2-1 zege op PSV Eindhoven. Sebastian Haller scoorde in de eerste helft tweemaal: 2-0. PSV deed na rust iets terug, maar verder dan 2-1 kwam het niet. Vitesse schakelde in die ronde Excelsior uit. In Rotterdam wonnen de Arnhemmers met 0-1.

Waar iedereen dacht dat Ajax in de halve finale tegen Feyenoord zou moeten spelen, was het SC Heerenveen dat Feyenoord de weg naar de laatste vier afsneed. De Friezen konden Ajax niet van een finaleplaats afhouden. Tegen SC Heerenveen werd het 0-3 voor Ajax dat daarmee haar ticket voor deze finale verdiende.

Vitesse kreeg met VVV Venlo de topscoorder uit de Eredivisie op bezoek, maar Georgios Giakoumakis zorgde niet voor een Limburgse finalist. Vitesse won met 2-0 en mag zondag dus naar de Kuip in Rotterdam.

Thomas Letsch over KNVB bekerfinale Ajax – Vitesse

Vitesse-trainer Thomas Letsch spreekt op de clubwebsite zijn verwachtingen uit over de komende bekerfinale: “Ajax is de favoriet, maar in één wedstrijd is alles mogelijk”, zegt de trainer van de Arnhemse eredivisionist. “Ik verwacht niet dat wij zomaar tien kansen krijgen. Uit die enkele keer moeten we dus ook rendement halen. Voor ons is dat een punt van aandacht, gezien de laatste competitiewedstrijden.”

“Als we tien keer tegen Ajax spelen, zullen we vaker verliezen dan winnen”, zegt Letsch. “Maar dit is één wedstrijd. Een finale. We zien daarin zeker kansen. Wij reizen niet naar Rotterdam af om een leuke wedstrijd te spelen. We reizen af voor de winst.”

Erik ten Hag over KNVB bekerfinale Ajax – Vitesse

Erik ten Hag moest zijn troepen snel weer in het gareel krijgen na de uitschakeling in de Europa League door AS Roma. “Dat zal zwaar worden”, gaf hij al toe. “Vitesse is de revelatie van de de eredivisie. Ze hebben van alle topploegen gewonnen, behalve van Ajax. Vitesse is een op elkaar ingespeeld geheel en heeft ook het hele seizoen met dezelfde namen kunnen spelen.”

“Ajax favoriet”

Toch ziet Ten Hag zijn ploeg wel als de favoriet voor bekerwinst. “Het zal zwaar worden, maar we zijn zelfbewust. We hebben er alle vertrouwen in dat we winnen. We zijn niet voor niks koploper in Nederland en heel ver gekomen in Europa. Het is dan normaal dat we de favoriet zijn.”

Volg al het voetbalnieuws over Ajax, Vitesse en de TOTO KNVB Bekerfinale via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+