Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB bereid zich voor op voetballen in de sneeuw

KNVB bereid zich voor op voetballen in de sneeuw

De KNVB houdt rekening met voetballen in de sneeuw. Drie zaterdagwedstrijden in de Eredivisie worden vervroegd. De duels worden eerder in de middag gespeeld, omdat hevige sneeuwval wordt verwacht. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk wordt nu om 16.30 uur gespeeld. FC Emmen tegen AZ en SC Heerenveen tegen Vitesse trappen al om 14.00 uur af.

Oranje ballen

Het duel tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk stond gepland om 18.45 uur. Terwijl Emmen – AZ om 20.00 uur zou beginnen. Het duel Heerenveen – Vitesse was om 21.00 uur gepland. PSV – Twente blijft gewoon op de agenda staan voor 16.30 uur. “We hebben de oranje ballen opgepompt”, zegt een woordvoerder van FC Emmen tegenover De Telegraaf. Er staat een compleet team klaar voor het geval het kunstgrasveld sneeuwvrij moet worden gemaakt.

Ook in Heerenveen worden voorbereidingen getroffen om te kunnen voetballen zaterdag. “Ik kijk nu naar het veld, daar ligt een groot wit zeil eroverheen en de veldverwarming staat aan”, zegt een woordvoerder van Sportclub Heerenveen. De KNVB kreeg voorheen vaak de wind van voren. Dit vanwege late afgelastingen door slecht weer. Sinds Sparta Rotterdam – Vitesse en FC Utrecht – Feyenoord  in 2017 op het laatste moment werden afgelast handelt de KNVB pro-actiever.

Meespelen met PSV – FC Twente of Heerenveen – Vitesse? Check voetbalgokken.nl voor de voorbeschouwingen, odds en favorieten bij deze Eredivisie duels.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie