Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Koeman blijft vertrouwen op Barça veteranen als Pique en Busquets

Koeman blijft vertrouwen op Barça veteranen als Pique en Busquets

FC Barcelona spelers Gerard Pique en Sergio Busquets blijven ondanks hun matige vorm dit seizoen toch in de basis van het Barça, onder leiding van Ronald Koeman. De hoofdtrainer van FC Barcelona legt uit dat buiten het spel dat deze ervaren Barcelona spelers op de mat leggen, de spelers ook verantwoordelijk zijn voor de chemie, persoonlijkheid en het aan de hand nemen en de wegwijzen van de jonge spelers op het veld.

“Spelers moeten de weg wijzen”

“Er zijn leiders, en dat zijn aanvoerders als Pique, Sergi Roberto, Busquets en Messi. Er is genoeg persoonlijkheid met daadkracht om de leiding te nemen in FC Barcelona. Deze spelers moeten de weg wijzen en zijn belangrijk om jonge spelers te laten zien waar we heen gaan”, zei Ronald Koeman tegen de pers.

Onlangs kwam er zware kritiek op de FC Barcelona hoofdtrainer vanuit de media. De pers stelde dat Koeman veel te lang blijft vertrouwen op de ervaren spelers van Barça en niet vernieuwend genoeg te werk gaat.

Koeman blijft vasthouden aan visie

Koeman trekt zich op dit moment echter weinig aan van alle kritiek en blijft gewoon vertrouwen op zijn ervaren spelers en wilt deze blijven opstellen voor de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

In een interview vanuit 2019, waarin Koeman nog niet trainer van FC Barcelona was, sprak de trainer anders over het opstellen van jong- versus oud talent. Zo zei Koeman: “Wij zijn Nederlanders, en wij zijn niet bang om jonge spelers te plaatsen en zijn dat gewend. Ik zeg altijd, wanneer ik de keuze uit kan maken uit een speler van 30 jaar of een andere speler van 22 jaar, met precies dezelfde prestaties, ik kies voor de speler van 22 jaar. Dit omdat hier de toekomst in zit en dat is nodig om de algehele voetbalkwaliteit door te zetten.”

Ronald Koeman mag morgen weer met zijn Spaanse formatie aan de bak in de La Liga competitie. Op woensdag 24 februari 2021 om 19:00 uur speelt FC Barcelona in eigen huis tegen Elche.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie