Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Koploper Ajax speelt in Eredivisie tegen RKC Waalwijk

Koploper Ajax speelt in Eredivisie tegen RKC Waalwijk

In de 25e speelronde van de Nederlandse Eredivisie speelt koploper Ajax zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De bezoekers uit Brabant staan veertiende en zijn nog niet veilig. Sporttribune blikt vooruit op de competitiewedstrijd Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk.

Statistieken Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

De wedstrijden die Ajax tegen RKC Waalwijk speelde, eindigen doorgaans in een overwinning voor de Amsterdammers. De laatste keer dat Ajax geen drie punten overhield aan een wedstrijd tegen RKC Waalwijk was in 2013. Alle wedstrijden die sindsdien werden gespeeld eindigen in winst voor Ajax, zowel bij thuis- als uitwedstrijden.

Eerder dit seizoen reisde Ajax af naar Waalwijk. In de Brabantse stad wist de ploeg van trainer Erik ten Hag een gemakkelijke zege te behalen. Het werd 0-5 voor de regerend landskampioen.

Ajax bekerfinalist

Ajax behaalde eerder deze week de finale van de TOTO KNVB beker door met 2-0 te winnen van AZ Alkmaar. De Amsterdammers spelen door deze overwinning op 17 april de bekerfinale tegen PSV Eindhoven, dat zich dinsdagavond voor de eindstrijd plaatste door Go Ahead Eagles met 2-1 te verslaan.

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met de finaleplaats en kijkt nu al uit naar de finale tegen PSV. Hij was vooral blij met het spel van zijn ploeg, maar waakt ook voor luiheid richting het duel van zondag tegen RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk strijdt tegen degradatie

De ploegen onderin de Eredivisie pakken de afgelopen weken veel punten. Hierdoor is RKC Waalwijk inmiddels in de gevarenzone beland. De Brabantse formatie staat slechts zes punten boven de degradatiestreep en dan komt een wedstrijd tegen Ajax niet al te best uit.

Omdat RKC Waalwijk meestal weinig in te brengen heeft tegen de Amsterdammers kijken de Waalwijkers op hun social media kanalen terug naar het seizoen 2009 – 2010 waarin er met 4-1 verloren werd in Amsterdam. RKC wist in de 31 minuut dankzij de Belg Benjamin de Ceulaer nog wel op 1-1 te komen. Drie goals van Luis Suarez deden RKC alsnog de das om. Suarez speelt (allang) niet meer bij Ajax en wellicht put RKC Waalwijk daar hoop uit.

Wanneer is Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk

De Eredivisiewedstrijd Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk is op zondag 6 maart en begint om 16:45 uur. Pakt koploper Ajax opnieuw drie punten tegen RKC? Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, RKC Waalwijk en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie