Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht

Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht

Weer een prachtig affiche! De Eredivisie wedstrijd Ajax – FC Utrecht is komende zondag de topper. De bezoekers zullen getergd zijn na de 5-4 bekernederlaag in december. Terwijl Ajax juist blaakt van het zelfvertrouwen na de goede resultaten in januari. Strijd en passie gegarandeerd bij Eredivisie wedstrijd Ajax – FC Utrecht. De Amsterdammer spelen zondag thuis en verdedigen hun koppositie. Pakt Ajax de drie punten of zet FC Utrecht hen de voet dwars? 

Ajax – FC Utrecht “Alleen winnen telt”

Voor beide ploegen is de wedstrijd in de 21e speelronde van de Eredivisie belangrijk. Ajax zit in een flow en een nieuwe zege zal het vertrouwen goed doen in de aanloop naar de bekerkraker tegen PSV (10 februari) en de Europa League ontmoetingen met Lille (18-2 en 25-2).

FC Utrecht zit juist in een wisselvallige periode, waarbij een overwinning op Ajax voor stabiliteit kan zorgen bij de Domstedelingen. Ze staan momenteel achtste en dat is lager dan de ploeg vooraf had gehoopt. De ambitie om Europees voetbal te spelen, lijkt op dit moment ver weg. Elk punt is hard nodig, want de ploegen onder Utrecht kloppen ook op de deur. “Eigenlijk ben ik nooit tevreden. Dan zou je een perfecte wedstrijd moeten spelen en dat gaat niet lukken denk ik. Ajax is natuurlijk wel een belangrijk duel, waarin alleen de uitslag telt. Hoe we winnen, maakt dan niet uit”, aldus de trainer bij RTV Utrecht.

Erik ten Hag: “Heel veel belangrijke wedstrijden”

Ajax-coach Erik ten Hag zegt op de clubwebsite van Ajax juist het tegenovergestelde: hij is enorm tevreden met de resultaten, het vertoonde spel en de inzet van zijn ploeg. Hij kijkt ook uit naar de Eredivisie wedstrijd tegen FC Utrecht. “Na super januari komt super februari”, stelt Ten Hag. “Met weer heel veel belangrijke wedstrijden, zoals die tegen FC Utrecht zondag. Ik heb afgelopen weken vaak een prima Ajax gezien, waarin we vanaf de eerste minuut domineerden. Dat willen we altijd, maar dat lukt niet altijd. De kunst is om ook dan, als domineren niet lukt, wél ‘gewoon’ te winnen.”

Ajax staat na 20 speelronden eerste met 50 punten. De Amsterdammers wonnen zestien keer, speelde tweemaal gelijk en verloren ook twee keer. FC Utrecht is – samen met PEC Zwolle – de koning van het gelijke spel. De ploeg van trainer Haké speelde al tien keer gelijk, wonnen pas zes keer en verloren vier duels tot nu toe. De Eredivisie wedstrijd Ajax – FC Utrecht zal voor beide clubs aanleiding zijn om de messen weer flink te slijpen en statistieken positief te beïnvloeden.

Denk jij als kenner van het Nederlandse voetbal te weten wie er aan het langste eind trekt? Ga dan naar Wedden op Sport en drop je voorspelling voor dit Eredivisieduel Ajax – FC Utrecht!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie