Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Koploper Ajax in speelronde 4 Eredivisie naar FC Utrecht

Koploper Ajax in speelronde 4 Eredivisie naar FC Utrecht

Koploper Ajax speelt in de vierde ronde van de Nederlandse Eredivisie een op papier lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Beide ploegen zijn water en vuur. Met name in Utrecht is de Ajax-haat bijzonder groot. Daar is de wedstrijd tegen Ajax de wedstrijd van het jaar. Wie gaat deze mooie strijd winnen? Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Utrecht – Ajax.

Statistieken FC Utrecht – Ajax

De wedstrijden die Utrecht en Ajax afwerken zijn altijd enorm beladen. De sfeer in stadion Galgenwaard is dan ook vaak om te snijden. Afgelopen jaren wist Ajax daar echter prima mee om te gaan. De Utrecht fans waren snel stil doordat de Amsterdammers zowel vorig seizoen als het seizoen daaraan voorafgaand met 3-0 wist te winnen.

Opmerkelijk genoeg wist Utrecht in de Johan Cruijff Arena wél een voet tussen de deur te krijgen. Daar pakte het vorig seizoen drie punten door met 0-1 te winnen.

Alfred Schreuder: “Koploper Ajax na drie duels is prima”

Ajax kent een vrij zorgeloze competitiestart. Heel flitsend is het nog lang niet altijd, maar de wedstrijden worden wél gewonnen. Tot tevredenheid van trainer Alfred Schreuder: “Als je de eerste drie wedstrijden van het seizoen wint en je bent koploper, dan is dat prima. We spelen misschien niet heel goed, maar als je negen uit drie haalt, dan doe je wat er van Ajax verwacht mag worden”, zegt de trainer van de Amsterdamse ploeg op de website van de club.

Koploper Ajax: “We gaan voor drie punten in Utrecht”

De trainer van koploper Ajax is dan ook niet bang voor de Domstedelingen die de wedstrijd tegen de Ajacieden als extra beladen zien. “We zijn nergens bang voor”, zegt coach Schreuder die zondag verwacht over speler Antony te beschikken. De Braziliaan kan ieder moment een overstap maken naar Manchester United. “Ik ga er ook vanuit dat Anthony tegen FC Utrecht nog gewoon meedoet en dan gaan we daar ook weer voor de drie punten.”

Wanneer is FC Utrecht – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd FC Utrecht – Ajax Amsterdam wordt op zondag 28 augustus gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht. De Bunnik Side zal weer in vuur en vlam staan als de Amsterdamse formatie het veld betreedt. De wedstrijd tussen Utrecht en Ajax begint om 12:15 uur al. Dit was overigens vorig seizoen ook al het aanvangstijdstip.

Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, FC Utrecht en AFC Ajax Amsterdam vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie