Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Kroatië – België

WK Qatar 2022: Kroatië – België

WK Finalist 2018 Kroatië gaat met België strijden om achtste finale ticket op WK Qatar 2022. De Belgen moeten winnen, omdat een gelijkspel geen garanties biedt op deelname aan de knock-outfase. Als de huidige koploper Kroatië verliest moet het vrezen, want Marokko speelt tegen het al uitgeschakeld Canada. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze kraker!

Statistieken Kroatië – België

De laatste onderlinge wedstrijd tussen beide voetballanden vond plaats op 6-6-2021. In een leeg Koning Boudewijn stadion te Brussel speelden de Rode Duivels tegen de Kroatische ploeg. Er mochten op dat moment immers geen toeschouwers bij sportwedstrijden vanwege COVID-19 beperkingen vanuit de overheid.

Beide landen hielden elkaar redelijk in evenwicht, maar het was Romelu Lukaku die met een treffer het duel in het voordeel van de Belgen wist te beslissen. Eindstand: 1-0.

Belgen in ‘vieze papieren’

In Vlaanderen wordt een lastige situatie omschreven door de uitdrukking ‘in de vieze papieren zitten’. En dat is exact de situatie waarin de Rode Duivels momenteel verkeren. Door de 0-2 nederlaag tegen Marokko moet er gewonnen worden van de WK 2018 finalist Kroatië. In de huidige vorm van onze zuiderburen kan dat weleens een flinke opgave worden. Bondscoach Roberto Martinez: “Het is normaal dat er spanningen zijn richting de match tegen Kroatië.”

“Honderd procent geloof”

“Maar dat is puur emotie. Vandaag denken we dat we misschien maar 10% kans hebben om te winnen tegen Kroatië. Dat cijfer zal groeien tussen nu en de wedstrijd tegen Kroatië. Persoonlijk geloof ik er 100% in omdat ik sterk geloof in het potentieel van mijn team.”

Wanneer is Kroatië – België

De Kroatische ploeg zal er ongetwijfeld anders over denken en bloed ruiken als er donderdag 1 december om 16:00 uur wordt afgetrapt in het Ahmad bin Ali Stadium gelegen in de stad Al Rayyan.

Volg het WK voetbal 2022 en bekijk vanaf de eerste rij op de Sporttribune.nl hoe het de Belgen vergaat in Qatar. Kan de Gouden Generatie nog eenmaal scoren of vinden ze in Kroatië hun figuurlijke Waterloo?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie