Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: troostfinale Kroatië – Marokko

WK Qatar 2022: troostfinale Kroatië – Marokko

Op zaterdag 17 december wordt het voorproefje voor de WK finale gespeeld: de troostfinale. Deze keer gaat het duel om de derde en vierde plaats tussen Kroatië en Marokko. Twee landen die zich positief hebben onderscheiden op het WK voetbal 2022. Wie krijgt er alsnog loon naar werken en eindigt er als derde? Sporttribune blikt vooruit op Kroatië – Marokko!

Statistieken Kroatië – Marokko

In de Head 2 Head statistieken staat alleen de wedstrijd van 23 november toen beide landen elkaar in de groepsfase van dit WK troffen. Dat was dan ook de allereerste onderlinge ontmoeting. Het duel kreeg geen winnaar, maar eindigde zoals het begon: 0-0.

Dat ene puntje was voor de Kroaten voldoende om de Belgen achter zich te houden en als tweede te eindigen in de poule. Marokko werd groepswinnaar omdat het van België en Canada won.

In de achtste finales versloegen de Kroaten hun collega’s uit Japan na een strafschoppenserie, ook in de kwartfinale tegen de Brazilianen viel de beslissing door penalty’s. Wederom kwam Kroatië als winnaar naar voren. In de halve finale bleken de Argentijnen echter een maatje te groot voor Modric en co.

De Marokkanen wisten in de achtste finales vriend én vijand te verbazen door de Spanjaarden een retourticket naar huis te bezorgen. Aan de hand van een uitblinkende Hakim Ziyech werd zo de kwartfinale bereikt. Daarin was Portugal de tegenstander en Marokko verraste opnieuw. Ondanks het inbrengen van Cristiano Ronaldo verloor Portugal en gingen de Marokkanen door naar de halve eindstrijd. Daarin was regerend wereldkampioen Frankrijk te sterk voor het moegestreden Marokko.

Zlatko Dalić: “Met opgeheven naar wedstrijd om plek drie”

“Ik wil Argentinië feliciteren met het bereiken van de finale. Soms is het geluk aan je zijde en soms niet. We hebben niets om over te klagen. Deze nederlaag was verdiend. Het enige wat we nu kunnen doen, is elkaar bijeenrapen en met opgeheven hoofd naar de wedstrijd om plek drie toewerken. Als iemand ons dit eindresultaat voor het WK had aangeboden, hadden we dat geaccepteerd. Dit WK is een groot succes geworden voor het Kroatische team. We zijn trots en zien deze wedstrijd als een grote finale voor ons land”, aldus bondscoach Dalić.

Bondscoach Marokko Hoalid Regragui: “WK goed afmaken tegen Kroatië”

“Nu willen we het WK zaterdag goed afmaken met een wedstrijd om de derde plaats tegen Kroatië. Al weet ik nog niet wie ik kan opstellen. Veel spelers zitten er fysiek doorheen. Ik denk dat we onze supporters de afgelopen weken al trots hebben gemaakt en dus gaan wij zaterdag voor de overwinning”

Wanneer is de troostfinale Kroatië – Marokko

De troostfinale, de strijd om plek drie, tussen de Kroaten en de Marokkanen zal op zaterdag 17 december 2022 worden gespeeld. Het duel begint om 16:00 uur. Volg de climax van dit WK voetbal 2022 in Qatar vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Hieronder kan je nog even terugkijken naar alle mooie goals die op dit WK werden gemaakt, ook door Nederland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie