Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Belgische bekerfinale: KV Mechelen – Royal Antwerp

Belgische bekerfinale: KV Mechelen – Royal Antwerp

Niet alleen in Nederland wordt op zondag 30 april de bekerfinale gespeeld ook bij onze Belgische zuiderburen zal het slot van de bekercompetitie worden beslist. Daar staan KV Mechelen en Royal Antwerp tegenover elkaar. Bij Antwerp is Mark van Bommel trainer en hij kan dus zijn allereerste Croky Cup eindzege gaan pakken in België. Sporttribune blikt vooruit op KV Mechelen – Royal Antwerp FC.

Statistieken KV Mechelen – Royal Antwerp

Mark van Bommel is dit seizoen trainer geworden van het Belgische Royal Antwerp en weet het direct tot de finale van de Croky Cup te schoppen. Op weg naar de finale wist de ploeg van trainer Van Bommel al af te rekenen met de Brusselse ploeg Royale Union en KRC Genk dat koploper is in de Belgische competitie.

De Nederlandse spelers van Royal Antwerp, waar Marc Overmars tot de directie behoord, hebben dit seizoen al aardig wat doelpunten weten te maken. Aanvaller Vincent Janssen heeft er dit seizoen achttien op de teller staan. Ook Kerk heeft er vier kunnen maken dit seizoen en de ex-speler van FC Utrecht is niet eens een basisspeler van trainer Van Bommel. Begin maart speelden Royal Antwerp in de Jupiler Pro League nog in eigen huis tegen KV Mechelen. RAFC won toen zeer overtuigend. Het werd mede dankzij treffers van Ekkelenkamp en Kerk maar liefst 5-0.

Steven Defour: “Bekerfinale winnen is ons hoofddoel”

KV Mechelen-trainer Steven Defour speelde zelf als voetballer in seizoen 2019-2020 voor Royal Antwerp FC. Aanstaande zondag treft de trainer zijn ex-club in de finale van de Croky Cup en dat is waar de 35-jarige oefenmeester alleen maar mee bezig is. “Ons hoofddoel is het winnen van de bekerfinale, maar we zullen dan wel honderd procent moeten gas geven tegen Royal Antwerp. We moeten alles, alles geven”, zo zegt trainer Defour in zijn vooruitblik op de eindstrijd in de Belgische Croky Cup.

“De finale brengt al heel lang iets teweeg”

De selectie van KV Mechelen bestaat ook uit twee Nederlandse spelers. Sandy Walsh en Lucas Bijker. Die laatst genoemde speelde eerder al bij sc Heerenveen en SC Cambuur, maar komt zondag door een blessure waarschijnlijk niet aan spelen toe. Desondanks blikt trainer Defour vooruit naar de bekerfinale tegen Royal Antwerp. “De finale brengt al heel lang iets teweeg, maar de spanning en stress zijn nog niet zo aanwezig. Ons spelniveau moet beter. We moeten zondag echt goed zijn in het verdedigen. Ook mogen die momenten waarin we onze scherpheid verliezen, niet meer verliezen”, aldus trainer Defour.

Mark van Bommel: “Mijn eerste bekerfinale als trainer”

Royal Antwerp FC is de grote favoriet voor bekerwinst. Begin maart won de ploeg van trainer Mark van Bommel de competitieduel tegen KV Mechelen nog met 5-0. “Het is dus logisch dat wij als favoriet worden betiteld, maar aan de andere kant zegt dat mij ook verder weinig. Het is een grote prijs in België en het is mijn eerste bekerfinale als trainer”, verheugt Van Bommel zich op de finale van komende zondag.

“Met vertrouwen richting de bekerfinale”

De trainer van de Nederlanders Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs, Vincent Janssen en Gyrano Kerk is naast bekerfinalist ook nog in de run voor Belgisch kampioenschap. Het loopt dan ook goed bij de Antwerpse club. “Na de WK-break vind ik dat we nog beter zijn gaan voetballen. We zijn dominanter en het spel is aantrekkelijker. Die progressie, dat is wat je wil zien als trainer. Dat geeft vertrouwen richting de bekerfinale”, zo besluit de Nederlandse coach de voorbeschouwing op de clash met KV Mechelen.

Wanneer is KV Mechelen – Royal Antwerp FC

Het duel om eindwinst in de Belgische beker tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC wordt op zondag 30 april gespeeld in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel. De aftrap zal om 14:30 uur worden verricht.

Lukt het Mark van Bommel om zijn eerste beker als trainer te pakken of slaagt underdog KV Mechelen erin deze prijs van zijn neus weg te graaien? Volg het allemaal en mis niks van de bekerfinale actie door dagelijks plaats te nemen op Sporttribune.nl: het Nederlandse online sportnieuwskanaal waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie