Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kwartfinale KNVB beker: Ajax – Vitesse

Kwartfinale KNVB beker: Ajax – Vitesse

Een prachtige affiche in de kwartfinale van het TOTO KNVB bekertoernooi: Ajax – Vitesse. Twee clubs die het in de Eredivisie en Europees prima doen dit seizoen. Bovendien is dit een herhaling van de finale van vorig seizoen. Kortom: een geweldig duel om op vooruit te blikken. Sporttribune doet dat dan ook en peilt de stemming bij beide ploegen.

Statistieken Ajax – Vitesse

Als we naar de statistieken kijken, dan heeft Ajax weinig te vrezen. Ajax wint namelijk bijna altijd (vrij makkelijk) van de club uit Arnhem. De laatste keer dat Ajax thuis tegen Vitesse speelde, was op 29 augustus 2021. De Ajacieden wisten dit Eredivisie duel met 5-0 te winnen.

Ook in Arnhem weet de ploeg uit Amsterdam vaak drie punten te scoren. Hun laatste bezoek aan de Gelredome eindigde in een 1-3 zege.

Recente uitslagen Ajax

Afgelopen weekeinde zette Ajax haar koppositie in de Nederlandse Eredivisie kracht bij door Heracles Almelo met 3-0 te verslaan. Het was voor de ploeg van trainer Erik ten Hag de eerste zege nadat ze PSV in Eindhoven met 1-2 hadden verslagen.

Recente uitslagen Vitesse

Vitesse beleefde een minder leuk weekend. Bij FC Twente in Enschede ging de ploeg ‘zwaar’ onderuit. Het werd 3-0 voor de Tukkers, mede omdat Vitesse na een rode kaart met tien man verder moest en Ricky van Wolfswinkel (FC Twente) de bijbehorende strafschop wist te benutten.

Marc Overmars

De kwestie Marc Overmars werpt een schaduw over dit bekerduel en dat is op de social media kanalen van Ajax goed te merken. Zelfs publiceren ze een officieel statement, maar er wordt door de volgers ook uitgebreid op gereageerd. Overmars stapte op nadat bekend werd dat hij grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond tegenover vrouwelijke medewerkers. Overmars gaf direct toe en zei zich ’te schamen’. De vraag is nu of die hele heisa ook effect heeft op het veld als Ajax woensdag thuis tegen Vitesse speelt?

Wanneer is Ajax – Vitesse

De kwartfinale wedstrijd in de TOTO KNVB beker Ajax Amsterdam – Vitesse Arnhem wordt op woensdag 9 februari om 19:00 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Het duel begint zo vroeg, omdat er bij een eventuele verlenging ook gewoon publiek op de tribunes mag zitten. Immers publiek na 22:00 uur is niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. De Eredivisie voerde hiertegen dit weekeinde al actie middels de hashtag Stadions Vol en heeft inmiddels ook een online petitie geopend waar fans kunnen intekenen tegen het beperkte stadionbezoek. Dit zal echter voor de bekerwedstrijd Ajax – Vitesse te laat komen, zo is de verwachting.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie