Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kwartfinales UEFA Champions League

Kwartfinales UEFA Champions League

De komende twee dagen vallen de beslissingen in de UEFA Champions League. Dinsdag en woensdag worden de returns in de kwartfinales gespeeld. Welke clubs plaatsen zich voor de halve eindstrijd? Chelsea, Manchester City, Real Madrid en Paris Saint Germain beginnen met een voorsprong, maar worden dit ook de vier ploegen die doorgaan?

De vier kwartfinales UEFA Champions League

Dinsdagavond worden de eerste twee returns kwartfinales UEFA Champions League afgewerkt. Chelsea en FC Porto nemen het in Londen tegen elkaar op, terwijl in Parijs de topper tussen Paris Saint Germain en Bayern München wordt afgewerkt.

Chelsea – FC Porto

Bij de wedstrijd Chelsea – FC Porto staat het na de heenwedstrijd 2-0 voor de ploeg uit Londen. Mason Mount, ex-Vitesse, was verantwoordelijk voor de 0-1. Na de rust verdubbelde verdediger Benjamin Chilwell de score: 0-2. Hierdoor staat Chelsea er goed voor met de return in eigen stadion nog voor de boeg. Coach Thomas Tuchel: “Het belangrijkste voor de return is dat we vergeten dat we een goede uitgangspositie hebben. De overwinning van vorige week ligt in het verleden en in topsport is het verleden totaal niet relevant”, zei Tuchel maandag op zijn persconferentie.

“Voor Porto is het misschien wel makkelijker dan voor ons, omdat ze weten dat ze hoe dan ook twee keer moeten scoren. We moeten ons hoofd niet verliezen en de best mogelijke wedstrijd spelen die denkbaar is. Mijn ploeg is heel lastig om tegen te spelen en hoeft nergens bang voor te zijn.”

Chelsea tankte zaterdag al vertrouwen voor de return tegen FC Porto door de uitwedstrijd tegen Crystal Palace met 1-4 te winnen. Vier dagen na de tweede ontmoeting met de Portugezen wacht ‘The Blues’ de belangrijke krachtmeting met Manchester City in de halve finales van de FA Cup.

“Als we het seizoen met een prijs willen eindigen, moeten we de komende twee wedstrijden winnen. Anders wordt het lastig”, benadrukte Tuchel aan het slot van de persbijeenkomst.

Paris Saint Germain – Bayern München

Bij de topper van deze speelronde verliep het vorige week zeer spectaculair. PSG nam brutaal een 0-2 voorsprong door goals van Kylian Mbappé en Marquinhos. Bayern leek kansloos ten onder te gaan, maar Bayern-aanvaller Maxim Choupo-Moting bracht nog voor de rust de spanning terug: 1-2.

Vlak na de verplichte pauze werd het zelfs 2-2. Good-old Thomas Muller zorgde voor de gelijkmaker. Man-of-the-match werd echter Mbappé. De vedette van PSG tekende in de 68e minuut voor de winnende treffer: 2-3. Bayern coach Hans Dieter Flick: “De tegenstander  (PSG, red.) heeft uit weinig kansen drie keer gescoord. Maar de manier waarop wij hebben gespeeld, was indrukwekkend’, zei de Bayern-trainer na de 2-3 nederlaag in eigen huis.

Flick vervolgt zijn analyse: “Met onze kansen hadden we ook met drie tegengoals een goed resultaat kunnen boeken. We waren duidelijk niet efficiënt genoeg, maar ik ben zeer tevreden over ons optreden, ook al verlies je überhaupt niet graag. We hebben nog een wedstrijd te gaan. We willen naar de halve finale. We kunnen het resultaat van deze avond niet veranderen, maar we kunnen het wel komende dinsdag regelen.”

Aanvaller Thomas Müller besefte dat Bayern de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten heeft. “Natuurlijk kan je over de tegendoelpunten discussiëren. Maar we moeten gewoon zelf meer goals maken. Als het 5-3 of 6-3 wordt, dan kan niemand er iets van zeggen. Nu moeten we de achterstand wegwerken. Als we het killersinstinct hadden gehad, dan hadden we een heel andere wedstrijd gezien.”

Liverpool – Real Madrid

Bij Liverpool – Real Madrid lijkt de spanning weg. Real won met 3-1 en lijkt daarmee de Engelse kampioen al in de heenwedstrijd de genadeslag te hebben gegeven. “Iedereen zegt dat Real Madrid de favoriet is en wij hebben er geen problemen mee om de uitdager te zijn”, zei Klopp nog. “We zijn hier niet op wraak uit”, vertelde hij maandag op een persconferentie. ‘Ik geloof niet zozeer in wraak, maar het zou leuk zijn om erdoor te komen. Madrid is uitstekend. Deze wedstrijd heeft niets te maken met ons wat mindere Premier League-seizoen. Als we beter zijn dan Real Madrid of meer goals scoren, dan kunnen we door naar de volgende ronde.

Jurgen Klopp: “Nog steeds in de race voor halve finales”

“We zijn nog steeds in de race om de halve finale van de Champions League te halen. We moeten woensdag de 1-3 achterstand op Real Madrid goedmaken. Dat wordt niet gemakkelijk, want zij zijn heel goed op dit moment. Ze zijn ook zeer ervaren. Als een club weet hoe hij de Champions League moet winnen, dan is het wel Real Madrid.” Klopp refereert daarmee aan de recente eindzeges van de Spaanse voetbalgrootmacht. Real won het toernooi in 2014, 2016, 2017 en 2018.

Borussia Dortmund – Manchester City

Tot slot is het duel tussen Dortmund en Manchester City. City won in Manchester met 2-1 en zal dus in Duitsland nog een hele kluif kunnen hebben aan Dortmund. Pep Guardiola: “We gaan nu niet naar Dortmund toe om te verdedigen. We willen ook in Duitsland domineren en pressie uitoefenen. We zullen onze plek in de halve finales zelf moeten afdwingen.”

Volg al het nieuws rondom de kwartfinales UEFA Champions League via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie