Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: Lazio Roma – AZ Alkmaar

Europe Conference League: Lazio Roma – AZ Alkmaar

AZ Alkmaar begint het tweeluik tegen Lazio Roma in Italië. Kan AZ een goede uitgangspositie pakken door in Rome een resultaat te scoren tegen Lazio? Sporttribune.nl blikt vooruit op het heenduel in de achtste finales van de UEFA Europe Conference League Lazio Roma – AZ Alkmaar!

Statistieken Lazio Roma – AZ Alkmaar

Dit duel is de allereerste onderlinge ontmoeting tussen de Serie A formatie en de Eredivisie club uit Alkmaar. Om ze toch met elkaar te vergelijken zetten we de recente uitslagen op een rijtje.

Lazio Roma wist in de afgelopen vijf wedstrijden vier keer te winnen. Alleen het Conference League play-offs duel tegen CFR Cluj werd niet gewonnen. Na een1-0 thuiszege werd het 0-0 in Roemenië. Afgelopen vrijdag pakte het uit bij Serie A koploper Napoli een knappe 0-1 overwinning in de Italiaanse voetbalcompetitie.

AZ heeft in de afgelopen vijf gespeelde wedstijden twee nederlagen geleden. Eentje tegen koploper Feyenoord (2-1 verlies) en eentje in het TOTO KNVB bekertoernooi waarin het door FC Utrecht werd uitgeschakeld (1-2 na verlenging).

Maurizio Sarri: “Elke Europese wedstrijd in deze fase is zwaar”

Lazio Roma is bij velen favoriet bij deze heenwedstrijd in de achtste finale van de Conference League tegen AZ. Lazio-trainer Maurizio Sarri gaat daar niet in mee. “Op Europees niveau zijn geen wedstrijden die niet zwaar zijn. Zeker niet in deze fase van het toernooi. Als we zo zouden denken, zouden we allang uitgeschakeld zijn en Europees voetbal is voor ons heel belangrijk”, vertelt de trainer van Lazio op de clubwebsite van de Serie A formatie.

“We maken kans tegen AZ Alkmaar”

Volgens de coach moet zijn team dinsdagavond in staat zijn te winnen voor eigen publiek. “Vanaf nu worden de tegenstander steeds moeilijker te verslaan. We moeten er keihard voor werken en ons uiterste best doen. Ook dan maken we kans tegen AZ Alkmaar”, aldus SS Lazio Roma trainer Sarri.

Pascal Jansen: “Lazio is een prachtige tegenstander”

Volgens AZ Alkmaar trainer Pascal Jansen is SS Lazio Roma zeker niet de gemakkelijkste tegenstander die zijn ploeg kan treffen in de achtste finales van de Conference League. Desondanks is trainer Jansen tevreden met de loting tegen de Italiaanse ploeg. “Het is een prachtige tegenstander uit een mooie competitie, maar ook een stevige loting”, concludeert trainer Jansen als hij de loting nog eens doorloopt.  

“Ook Feyenoord had het moeilijk tegen Lazio”

Na de zware competitiewedstrijden volgen er dus nu twee loodzware opgaves in de Conference League. “Ik hou zeker van een uitdaging. We gaan ons maximaal voorbereiden. Ook Feyenoord had het heel erg moeilijk in de wedstrijden tegen Lazio. Wat Feyenoord ons vorig seizoen liet zien inspireert ons. We gaan kijken waar onze mogelijkheden liggen. We gaan onze huid duur verkopen bij Lazio.”

Wanneer is Lazio Roma – AZ Alkmaar

Het heenduel in de achtste finales van de UEFA Europe Conference League tussen Lazio Roma en AZ Alkmaar wordt op dinsdag 7 maart gespeeld in Stadio Olimpico gelegen in de Italiaanse hoofdstad Rome. De wedstrijd zal om 18:45 uur al beginnen en staat onder leiding van de Oostenrijkse scheidsrechter Stuchlik.

AZ moet het in Rome doen zonder de geblesseerde Bazoer. Ook het meespelen van Beukema, Martins Indi, Vanheusden, Westerveld en Dani de Wit is onzeker. Zij kampen ook allemaal met (lichte) blessures of fysieke klachten. Lazio Roma kan spits Immobile niet opstellen. Hij heeft een spierblessure.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie