Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale League Cup: Tottenham Hotspur – Chelsea

Halve finale League Cup: Tottenham Hotspur – Chelsea

Woensdagavond wordt in de Engelse League Cup, de EFL of Carabao Cup genaamd, de halve finale tussen Tottenham Hotspur en Chelsea gespeeld. Het betreft de returnwedstrijd bij The Spurs. Vorige week legde Chelsea al de basis voor een finaleplaats in de League Cup door thuis met 2-0 te winnen van Tottenham. Sporttribune.nl blikt vooruit op Tottenham Hotspur – Chelsea.

Statistieken Tottenham Hotspur – Chelsea

De EFL Cup is naast de FA Cup het belangrijkste bekertoernooi van Engeland. In de voorgaande vier edities won Manchester City deze trofee vier keer achter elkaar. Chelsea pakte deze prijs in 2015 voor de laatste keer. Tottenham Hotspur deed dat nog in 2008.

De laatste onderlinge ontmoeting was de heenwedstrijd. Deze werd met 2-0 gewonnen door Chelsea. Voor dit treffen was er de Premier League wedstrijd van 19 september 2021. Ook hierin was Chelsea de bovenliggende partij. Het werd 0-3 voor de ploeg waar onder meer Hakim Ziyech speelt.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Na de halve finale van de EFL Cup tegen Chelsea wist de ploeg van trainer Conte alweer te zegevieren in de FA Cup. Het onbekende Morecambe werd met 3-1 verslagen door The Spurs. In de Premier League staat Tottenham op de zesde plaats en wist de laatste competitiewedstrijd in de Engelse competitie met 0-1 te winnen. Watford was het slachtoffer van de dadendrang van The Blues.

Huidige vorm Chelsea

Chelsea kwam zaterdag ook in actie in de FA Cup. De ploeg van coach Thomas Tuchel zegevierde met 5-1 op Chesterfield. In de Premier League werd dit jaar ook al een topper gespeeld. Tegen Liverpool slaagde de ploeg van coach Tuchel erin een punt te pakken: 2-2. Mateo Kovačić en Christian Pulisic maakten de goals voor de thuisploeg.

Tottenham coach Antonio Conte: “Grote klus klaren tegen Chelsea”

Bij Tottenham is het geloof in een finaleplaats niet zo groot na de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd. De uitslag viel nog enigszins mee, maar op het veld was Chelsea op alle fronten gewoon vele malen beter. Ook Tottenham coach Conte zag dat: “We lopen achter de feiten aan. We moeten een grote klus klaren om de huidige achterstand te herstellen”, zegt Conte over de kansen op een League Cup finale voor zijn ploeg.

 “Chelsea één van beste ploegen in Europa” 

De heenmatch heeft Tottenham veel stof tot nadenken bezorgd. “Het was een moeilijke wedstrijd. Al vanaf het begin van de match was Chelsea veel beter, maar we hebben het over een van de beste teams in Europa, in de wereld.”

Thomas Tuchel: “Wij willen de League Cup winnen dit jaar”

Chelsea coach Thomas Tuchel is veel minder lang van stof. Hij kan dan ook woensdagavond vanuit een zetel toekijken hoe de wedstrijd zich ontvouwt. “Maar we willen de League Cup dolgraag winnen dit jaar, dus er is geen ruimte om rustiger aan te doen. Dit moeten we over de streep kunnen trekken.”

Wanneer is Tottenham Hotspur – Chelsea

De EFL Cup halve eindstrijd Tottenham Hotspur – Chelsea staat voor woensdag 12 januari 2022 op het programma. Na dit duel is duidelijk wie de eerste finalist wordt. Eindigt deze wedstrijd in 2-0 voor The Spurs, dan volgt er een verlenging. Al het voetbalnieuws uit Engeland, Nederland en natuurlijk alle andere (grote) voetballanden volg je dagelijks coronaproof, snel en vanuit je eigen luie stoel op Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie