Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Conference League: Leicester City – PSV Eindhoven

Conference League: Leicester City – PSV Eindhoven
Poll

PSV haalt halve finale

60%
40%

Op donderdag 7 april worden de heenwedstrijden in de kwartfinales van de Europe Conference League gespeeld. PSV speelt een uitwedstrijd bij het Engelse Leicester City. Als PSV kans wil blijven houden op een halve finaleplaats zal het in Leicester een goede uitgangspositie moeten zien te verkrijgen voor de return in Eindhoven. Sporttribune blikt vooruit op Leicester City – PSV Eindhoven.

Statistieken Leicester City – PSV Eindhoven

Omdat dit de allereerste ontmoeting is tussen Leicester en PSV kijken we direct naar de meest recente uitslagen van beide cluds. Leicester City heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk in de Engelse Premier League. Afgelopen weekeinde moest het aantreden tegen Manchester United. Op Old Trafford kwam Leicester niet verder dan 1-1.

PSV doet nog op drie fronten mee

Net als in Engeland zijn er in de Nederlandse Eredivisie ook nog vijf speelronden te gaan. PSV doet nog op alle fronten mee. Op zondag 17 april speelt het de bekerfinale en in de titelrace staan de Eindhovenaren slechts vier punten achter de koploper.

De Conference League is de derde prijs waarvan PSV nog in de running is. Het is tegelijkertijd ook de kleinst mogelijke kans op eindwinst. Toch zal de ploeg van trainer Roger Schmidt graag naar de halve eindstrijd gaan door Leicester uit te schakelen. In de vorige ronde wist PSV te overtuigen door FC Kopenhagen te kloppen. Het werd 4-4 in Eindhoven en 0-4 in Kopenhagen.

Roger Schmidt: “Ik kijk uit naar wedstrijden tegen Leicester City”

PSV trainer Roger Schmidt is blij met de loting. Een zware loting, maar ook één waar de Duitse coach van vindt dat het past bij een kwartfinale van een Europees voetbaltoernooi: “Dat je een dergelijke tegenstander kunt treffen, bewijst hoe interessant deze nieuwe competitie is. Ik kijk uit naar de wedstrijden met een heel goed team uit de Premier League. Een ploeg met grote fysieke en voetballende kwaliteiten.”

Wanneer is Leicester City – PSV Eindhoven

De heenwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Europe Conference League Leicester City – PSV Eindhoven wordt op donderdag 7 april gespeeld in Leicester. De wedstrijd begint om 21:00 uur, direct na afloop van Feyenoord – Slavia Praag.

Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League, Leicester City en PSV Eindhoven vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online platform voor al je sportnieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie