Momenteel jij en 121 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kraker in UEFA Champions League: Liverpool – Ajax

Kraker in UEFA Champions League: Liverpool – Ajax

In de tweede speelronde van de UEFA Champions League speelt Ajax op dinsdag 13 september een uitwedstrijd bij Liverpool. Het duel tegen de club van Oranje aanvoerder Virgil van Dijk kan weleens doorslaggevend zijn voor groepswinst. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Champions League topper Liverpool FC – Ajax Amsterdam.

Statistieken Liverpool – Ajax

Beide clubs speelden in 2020 ook al tegen elkaar. Ook toen ging het om duels in de groepsfase van de UEFA Champions League. Liverpool won beide ontmoetingen. In Liverpool werd het 1-0 en in Amsterdam won LFC met 0-1.

Liverpool speelde afgelopen weekend geen wedstrijd, omdat al het Engelse voetbal werd afgelast na het overlijden van Koningin Elisabeth. Ajax kwam wél in actie en deed dat naar behoren. In de Johan Cruijff Arena werd het tot nu toe ongeslagen sc Heerenveen met 5-0 simpel opzij gezet.

Ajax trainer Alfred Schreuder: “Liverpool is favoriet”

Ajax trainer Alfred Schreuder sprak na de loting van een geweldige loting, met prachtige affiches. De tegenstander van komende dinsdag is volgens hem dan ook favoriet in dat duel. “Ik denk dat Liverpool misschien wel favoriet is in de poule. We weten allemaal hoe sterk zij zijn.”

Jurrien Timber: “Daar gaan we weer”

Bij Liverpool staat Darwin Nunez in de spits en hij was vorig seizoen namens Benfica verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Amsterdammers in de Champions League. “Daar gaan we weer”, zegt verdediger Jurien Timber. “We zitten in een zware poule, maar wel leuke ploegen om tegen te spelen. Mooie affiches. De uitwedstrijden zijn supermooi. Ik kijk dan ook uit naar onze trip naar Liverpool.”

Wanneer is Liverpool – Ajax

De UEFA Champions League wedstrijd Liverpool FC – Ajax Amsterdam wordt op dinsdag 13 september gespeeld op Anfield. Het duel begint 21:00 uur en staat onder leiding van de Portugees Soares Dias. Bij de Amsterdammers ontbreken Owen Wijndal (kneuzing) en Mo Ihatarran (niet wedstrijdfit). Liverpool mist onder andere Henderson en Oxlade-Chamberlain door blessures.

Volg al het voetbalnieuws over de UEFA Champions League, Liverpool, Virgil van Dijk en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van het internationale topvoetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie