Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League: Liverpool – Arsenal

Premier League: Liverpool – Arsenal

In de Engelse Premier League wordt zondag de voetbaltopper Liverpool – Arsenal gespeeld. Onze landgenoten Virgil van Dijk en Cody Gakpo moeten in eigen stadion proberen de koploper te verslaan, want Arsenal is hard op weg naar de landstitel in Engeland. Wie wint deze topper? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze competitiekraker in de hoogste Engelse klasse!

Statistieken Liverpool – Arsenal

Beide clubs hebben een selectie om je vingers bij af te likken. Toch presteert Liverpool dit seizoen minder goed dan voorgaande jaren en voor Arsenal geldt juist het omgekeerde. The Gunners waren enkele jaren van het hoofdpodium verdwenen, maar staan nu weer helemaal bovenaan in de Premier League.

Eerder dit seizoen eindigde Arsenal – Liverpool in een zinderende 2-3 overwinning voor Arsenal. De thuisploeg zette The Reds snel op een 1-0 achterstand dankzij een goal van Martinelli in de eerste minuut. Na ruim een half uur kwam Liverpool langszij door een treffer van Nunez (34e minuut). Saka zette The Gunners echter voor de rust alweer op voorsprong. Ruststand: 2-1.

Na de thee zorgde Firmino met een doelpunt voor een 2-2 gelijke stand. Dat evenwicht werd echter al snel weer verstoord toen Saka zijn tweede van de avond maakte en daarmee uiteindelijk Arsenal ook drie punten wist te bezorgen. Eindstand: 3-2.

Jurgen Klopp: “Ons beste voetbal spelen tegen Arsenal”

Liverpool FC beleeft rumoerige tijden. De ploeg van trainer Jurgen Klopp presteert niet top, maar de Duitse trainer heeft vertrouwen richting de thuiswedstrijd tegen Arsenal. “We moeten verder bouwen. Mensen verwachten wonderen, maar we zijn weer op de goede weg. We willen ons beste voetbal spelen tegen Arsenal, maar als het niet gaat zoals je wil, moet je je er doorheen vechten en positieve stappen maken, soms kleine en soms grote”, zo vertelt de trainer van The Reds op de clubwebsite.

“Zware wedstrijd tegen swingend Arsenal”

Deze week kon Liverpool zich optimaal voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen de koploper van de Premier League. Trainer Klopp: “We hebben de tijd om ons voor te bereiden op een volgende zware wedstrijd tegen het swingende Arsenal”, zegt de trainer die niet bang is te worden ontslagen. “Ik ben niet bang, maar moet wel presteren”, zo sluit de Duitse oefenmeester af.

Mikel Arteta: “Scherp zijn bij Liverpool”

Arsenal-trainer Mikel Arteta kan zijn pijlen richten op de titel. The Gunners staan eerste en hebben een ruime voorsprong op de concurrentie. Dat Arsenal de titel waard is, wil trainer Arteta zondag bij Liverpool weer laten zien. “Dat moeten we ook bewijzen als we op Anfield komen en het spel spelen dat we willen spelen. We moeten tegen Liverpool weer erg scherp zijn”, aldus de trainer van The Gunners.   

“We moeten genieten van het moment waarin we zitten”

Arteta vervolgt zijn voorbeschouwing met een positieve noot. Arsenal wint veel competitieduels en dat mag van trainer Arteta gevierd worden, maar de blik moet wel snel weer naar de volgende wedstrijd. “We moeten het moment waarin we zitten omarmen. Laten we genieten van wat we hebben gedaan dit seizoen, want de jongens verdienen het, maar we moeten ons ook snel weer voorbereiden op de wedstrijd tegen Liverpool. We hebben iedereen zondag weer hard nodig”, zo besluit de Spaanse coach zijn vooruitblik op deze competitie topper.

Wanneer is Liverpool – Arsenal

De Premier League wedstrijd Liverpool FC – FC Arsenal wordt gespeeld op zondag 9 april om 17:30 uur op Anfield Road te Liverpool. Kan koploper Arsenal deze lastige uitwedstrijd ook winnend afsluiten of lukt het Liverpool om drie punten te pakken tegen de waarschijnlijk toekomstige kampioen van Engeland? Volg het via Sporttribune.nl en zit op de eerste rij bij Liverpool – Arsenal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie