Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League finale: Liverpool FC – Real Madrid

UEFA Champions League finale: Liverpool FC – Real Madrid

Op zaterdag 28 mei 2022 spelen Liverpool en Real Madrid de finale van de UEFA Champions League 2021 – 2022. Een absoluut topaffiche waarbij beide clubs vooraf evenveel kans maken om de eindzege te pakken in dit belangrijkste voetbaltoernooi voor Europese profclubs. Sporttribune blikt vooruit op de Champions League finale Liverpool FC – Real Madrid.

Statistieken Liverpool FC – Real Madrid

Als we kijken naar de Head to Head statistieken dan valt op dat Real Madrid de afgelopen vijf onderlinge confrontaties maar liefst vier keer de winnaar is geworden. Dit betekent dat de Spaanse topploeg statistisch gezien in het voordeel is, al moet wel worden meegenomen dat deze finale op neutraal terrein plaatsvindt en er dus geen thuisvoordeel is voor Real of Liverpool.

Bovendien is de laatste onderlinge confrontatie de enige wedstrijd waarin Real Madrid niet tot winst wist te komen. Het duel Liverpool – Real Madrid eindigde op 14 april 2022 in een 0-0 gelijkspel.

Virgil van Dijk op tijd fit voor Champions League finale

Liverpool sterspelers Virgil van Dijk en Mohamed Salah liggen op koers om tijdig fit te zijn voor de Champions League finale. Van Dijk kan dus gewoon meespelen tegen Real Madrid en gaat daarmee voor zijn derde CL-finale. “Het ziet er allemaal goed uit. De jongens maken stappen”, zei Jürgen Klopp over het herstel van Van Dijk en Salah.

Klopp herinnert zich ook goed de vorige duels tegen Real, waarbij Liverpool steeds het onderspit moest delven. Maar hij neemt geen revanchegevoelens mee naar deze finale. “We hebben van ze verloren, maar dat was toen. Wat wel leuk is, is dat we tegen Madrid speelden in Kiev in 2018. We wonnen de Champions League in Madrid in 2019 in het stadion Estadio Metropolitano van Atlético Madrid. En nu spelen we weer tegen Madrid. Dus wanneer we in een Champions League-finale staan, is Madrid er altijd op de een of andere manier bij betrokken.”

Wanneer is Liverpool FC – Real Madrid

De UEFA Champions League finale 2022 Liverpool FC – Real Madrid wordt op zaterdag 28 mei gespeeld. Het duel zal plaatsvinden in het Stade de France te Parijs. De finale begint om 21:00 uur en staat onder leiding van de toparbiter Turpin uit Frankrijk. Volg de verrichtingen van Liverpool en Real Madrid in de UEFA Champions League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie