Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Maccabi Haifa – Feyenoord opening Europe Conference League

Maccabi Haifa – Feyenoord opening Europe Conference League

Feyenoord heeft de eer om de allereerste officiële Europe Conference League groepsfase wedstrijd te mogen spelen. Op dinsdag 14 september spelen de Rotterdammer tegen het Israëlische Maccabi Haifa. Omdat de wedstrijd al op dinsdag is en om 16:30 uur begint is dit tevens het officiële begin van deze nieuwe Europese voetbalcompetitie! Sporttribune.nl blikt vooruit op Maccabi Haifa – Feyenoord!

Historie Maccabi Haifa – Feyenoord

De Rotterdammers bereikten de groepsfase van dit gloednieuwe toernooi door drie voorrondes te overleven. Er werd achtereenvolgens gewonnen van FC Drita, het Zwitserse FC Luzern en de Zweedse formatie IF Elfsborg. Maccabi Haifa plaatste zich door twee voorrondes te winnen. Dinamo Tbilisi en HB Torshavn moesten eraan geloven, dat Haifa in de voorrondes van de Champions League verloren had van Kairat Almaty.

Feyenoord mag het in de groepsfase ook nog opnemen tegen Union Berlin en Slavia Praag. De ploeg van trainer Arne Slot start echter met een uitwedstrijd tegen Maccabi Haifa, een club waartegen de Rotterdammers in het verleden nog nooit speelden.

Blessures en schorsingen

Feyenoord heeft een hele lijst aan geblesseerden, maar zal vooral Mark Diemers missen. De 27-jarige centrale middenvelder heeft sinds vorige maand knieklachten. Alireza Jahanbakhsh is geschorst en heeft zoals dat heet ‘een speciale vakantie’.

Bij Maccabi Haifa ontbreken centrumspits Ben Sahar (hamstring) en rechtervleugelverdediger Ryan Strain (hamstring). Ze liepen beiden onlangs hun kwetsuur op en zijn voor onbepaalde tijd uitgeschakeld.

Arne Slot over Maccabi Haifa – Feyenoord: “Ik zie absoluut kansen”

Feyenoord hoefde afgelopen weekeinde niet in actie te komen in de Nederlandse Eredivisie. In Rotterdam draait alles om de Conference League momenteel: “Ik zie absoluut kansen voor ons in deze poule, maat makkelijk wordt het niet. Dit had namelijk evengoed een poule in de Europa League kunnen zijn als je kijkt naar de tegenstanders.”

“Elke wedstrijd voor overwinning gaan”

Over de tegenstander van aanstaande dinsdag is hij kort, maar krachtig: “Maccabi Haifa ken ik als team niet zo heel goed, maar het is wel een bekende naam voor ons. Uiteraard hebben we ons huiswerk ook gedaan, waardoor we weten wat we kunnen verwachten. Gezien de tegenstanders moeten we proberen om elke wedstrijd punten te pakken, dus we gaan uiteraard voor de overwinning.”

Clash

Slot vervolgt: “Ik heb Israël tegen Oostenrijk gekeken om de kracht van Haifa in te kunnen schatten en ook de ploeg zelf goed bestudeerd. Ik verwacht een clash tussen twee dezelfde speelstijlen. Het wordt hoe dan ook een interessante wedstrijd voor Feyenoord, onze supporters en ook neutrale supporters die graag naar voetbal kijken. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit en heb vertrouwen in een goede afloop voor Feyenoord.”

Wanneer is Maccabi Haifa – Feyenoord Rotterdam

De Europe Conference League wedstrijd Maccabi Haifa – Feyenoord Rotterdam is op dinsdag 14 september en begint al om 16:30 uur. Daarmee wordt het startschot gegeven voor dit nieuwe voetbaltoernooi. Op hetzelfde ogenblik wordt er nog één duel gespeeld, maar Feyenoord heeft dus een echte primeur te pakken!

Volgen van de eerste rij!

Wees erbij en volg alles over Feyenoord, de Europe Conference League en Maccabi Haifa vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: jouw online voetbalnieuws website!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie