Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topper in Premier League: Manchester City – Liverpool

Topper in Premier League: Manchester City – Liverpool

In het Etihad Stadium van Manchester City wordt zaterdag 1 april de Premier League topper Manchester City – Liverpool gespeeld. City jaagt op prolongatie van de landstitel, terwijl Liverpool moet winnen om op een positie te komen die volgend seizoen recht geeft op Champions League voetbal. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Engelse voetbaltopper Manchester City – Liverpool FC.

Statistieken Manchester City – Liverpool

In de onderlinge duels tussen City en Liverpool valt altijd wat te genieten: strijd, spanning, goed voetbal, grote uitslagen of een thriller van een gelijkspel. Deze Premier League topper verveeld nooit!

Eerder dit seizoen werd het competitieduel Liverpool – Manchester City afgefloten bij een 1-0 stand. Een eindstand die werd bereikt door een treffer van Mo Salah (Liverpool). Enkele maanden laten stonden beide team weer tegenover elkaar in de achtste finales van de EFL Cup. City won dat bekerduel dankzij een goal van de Nederlander Nathan Aké (Manchester City) met 3-1.

Joseph Guardiola: “We kennen de kwaliteiten van Liverpool”

Manchester City heeft acht punten minder dan koploper Arsenal en om The Gunners af te remmen richting het kampioenschap kan de ploeg van trainer Josep Guardiola zich geen puntverlies veroorloven. De trainer van The Cityzens weet echter uit ervaring wat de kwaliteiten van de komende tegenstander in de Premier League zijn. “We zien Liverpool iedere week spelen en weten wat ze doen, hoe ze kansen creëren. We kennen de kwaliteit die ze hebben”, zo zegt de City trainer op het clubkanaal van The Cityzens.

“Ze willen altijd scoren”

De trainer van Manchester City heeft vooral veel respect voor de coach van Liverpool FC. Het kent hem dan ook al heel lang en is fan van de speelstijl die Klopp hanteert. “Ik heb veel respect voor Jurgen (Klopp red.). Dankzij hem word ik een betere manager. Dat was in Duitsland al zo en hier weer. Zijn teams voetballen altijd op een positieve en agressieve manier. Ze willen altijd scoren”, vindt de coach van de Nederlandse verdediger Nathan Aké.

Jurgen Klopp: “Manchester City behoort tot de beste teams”

Virgil van Dijk en Cody Gakpo moeten met Liverpool hard aan de weg timmeren wil het komend seizoen Champions League voetbal mogen spelen. Volgens trainer Jurgen Klopp wordt het zaterdagmiddag erop of eronder. “Manchester City behoort tot de beste teams van dit seizoen, maar we blijven ervoor vechten en het is nog niet gedaan”, aldus Klopp in zijn vooruitblik op de competitie kraker in de Premier League.

“We moeten weer diep gaan tegen Manchester City”

Het is bijna acht jaar geleden dat Liverpool erin slaagde te winnen bij Manchester City in een Premier League duel. Eind 2015 slaagde The Reds erin The Cityzens met 1-4 te overmeesteren. Een overwinning waar trainer Klopp graag voor zal tekenen. “We moeten weer diep gaan tegen Manchester City, maar we gaan voor niets minder dan een goed resultaat naar Manchester. En dat betekent dus dat we willen winnen”, zo besluit de trainer van The Reds zijn voorbeschouwing op City – Liverpool.

Wanneer is Manchester City – Liverpool

De Premier League kraker Manchester City – Liverpool FC wordt op zaterdag 1 april gespeeld. Om 13:30 uur zal de aftrap worden verricht in het Etihad Stadium te Manchester. Kan Aké opnieuw uitblinken tegen Liverpool na zijn overtuigende optreden in Oranje?

Volg het Engelse vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je dagelijks voorbeschouwingen leest over toppers in binnen- en buitenland. En dus ook in de Engelse Premier League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie