Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Spetterende stadsderby: Manchester City – Manchester United

Spetterende stadsderby: Manchester City – Manchester United

In de Engelse Premier League wordt dit weekeinde een onvervalste stadsderby gespeeld: Manchester City – Manchester United. Een beladen derby waarbij er altijd op het scherpst van de snede wordt gevoetbald. City is koploper in de Engelse competitie, maar voelt na wat mindere resultaten de hete adem van de achtervolgers. Kan United profiteren? Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Manchester City – Manchester United

In de Head 2 Head statistieken zien we dat beide ploegen elkaar in de afgelopen twee jaar vijf hebben getroffen. Viermaal in de Premier League en één keer in de halve finale van de EFL Cup. City won twee keer en ook United kwam twee keer als winnaar uit de bus. Eenmaal eindigde het in een gelijkspel (0-0 op 12-12-2020).

Opvallend is dat City haar twee zeges boekte in wedstrijd waarin United officieel de thuisploeg was. Dit seizoen werd er nog niet in het Etihad gespeeld tegen United, wel ging City op bezoek naar Old Trafford. City won dat Premier League duel met 0-2. Baily (Manchester United) opende in de zevende minuut al de score met een eigen doelpunt: 0-1. Vlak voor rust wist Silva de score te verdubbelen. Omdat er na de thee niet meer gescoord werd, bleef het bij 0-2.

City op hielen gezeten door Liverpool

De recente resultaten van Manchester City zijn prima, maar de nederlaag die het 19 februari leed tegen Tottenham Hotspur dreunt nog altijd na. Er werd na die zeperd al twee keer gewonnen. De 0-1 tegen Everton en 0-2 in de FA Cup.

Het puntverlies tegen Tottenham zorgt ervoor dat Liverpool inmiddels gevaarlijk dichtbij is gekomen. Hierdoor is het weer spannend in de Premier League. Een nieuwe landstitel leek in de winterstop nog een kwestie van tijd, maar inmiddels is het kampioenschap dus allang geen zekerheid meer. Liverpool heeft maar drie verliespunten meer dan The Cityzins. De thuisploeg zal dan ook gebrand zullen zijn op winst deze stadsderby tegen United. Nathan Aké twitterde na de FA Cup overwinning dat hij in ieder geval nu al klaar is voor de komende uitdagingen met City, waaronder dus de Manchester derby.

United kijkt terug op legendarische derbyzege

Op de social media kanalen herinnert Manchester United haar supporters aan de Derby Day van 17 april 2010. Twaalf jaar geleden wist Paul Scholes in de allerlaatste minuut de overwinning veilig te stellen door raak te koppen. De explosie van spelers en publiek na die treffer zegt alles over de beleving van de Manchester derby. Met de stadions weer propvol zal ook deze editie weer in alle hevigheid losbarsten.

Wanneer is Manchester City – Manchester United

De derby van dit seizoen wordt op zondag 6 maart gespeeld in het Etihad Stadium. Derby Day begint in Engeland altijd in de kroeg en wordt vlak voor de wedstrijd in het stadion voortgezet. De supporters zullen even voor 17:30 uur het stadion betreden om de derby live te bekijken. Volg al het voetbalnieuws over de Premier League, de Manchester derby, Manchester City en Manchester United vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie