Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Manchester City – Real Madrid

UEFA Champions League: Manchester City – Real Madrid

Manchester vormt komende woensdag het decor voor de halve eindstrijd van de UEFA Champions League. Manchester City, de ploeg waar onze landgenoot Nathan Aké speelt, ontvangt dan titelverdediger Real Madrid. Gaan de Engelsen of de Spanjaarden door naar de finale? Sporttribune blikt vooruit op Manchester City – Real Madrid.

Statistieken Manchester City – Real Madrid

Voordat we echt vooruit gaan blikken nog even een korte terugblik op de heenwedstrijd van vorige week. In Madrid wist Manchester City zich knap staande te houden. Zelfs toen de thuisploeg op 1-0 kwam dankzij Vinicius was er geen sprake van paniek.

De Cityzens bleven gecontroleerd voetbal spelen en hielden Real onder druk. Er waren kansen aan beide zijden, maar de Belg Kevin de Bruyne was de enige die nog wist te scoren. Zijn snoeiharde pegel zorgde voor de 1-1 en dat was ook de eindstand in de Estadio Santiago Bernabeu.

Josep Guardiola: “Real Madrid beste team in Champions League”

Manchester City trainer Josep Guardiola kijkt uit naar de return in het Etihad Stadion tegen Real Madrid. De trainer van de Nederlandse verdediger Nathan Ake heeft er vertrouwen in dat The Cityzens naar de finale gaan. “Er komt een moment dat we de finale halen en die winnen. Om deze competitie te winnen moet je de beste teams verslaan en Madrid is het beste team in deze competitie in het afgelopen decennium”, stelt de trainer van Manchester City vast.

“Geleerd van vorig jaar”

Vorig seizoen werd Manchester City nipt verslagen door Real Madrid in de halve finale van de Champions League. Dit seizoen kunnen de rollen weleens omgedraaid zijn als het aan trainer Guardiola ligt. “Wat gebeurd is in het verleden, ligt in het verleden. Vorig seizoen hebben we alles, maar dan ook alles gedaan om de finale te bereiken, maar het was niet genoeg. Je moet de tegenstander verslaan als je de mogelijkheid krijgt. We hebben dat geleerd. Dit is een nieuw jaar, een ander doel”, zo besluit Guardiola zijn vooruitblik richting woensdag.

Carlo Ancelotti: “Hadden vorige week kunnen winnen”

Real Madrid trainer Carlo Ancelotti is met zijn team klaar voor de return in Manchester. Over de heenwedstrijd in Madrid was de Italiaanse trainer tevreden en wil dat ook in Manchester weer zien.  “We moeten altijd spelen zoals we vorige week tegen Manchester City hebben gespeeld. De tactiek was goed, we stonden defensief prima en hadden controle over de bal. We hadden prima kunnen winnen”, zegt de trainer van De Koninklijke uit Madrid.

“Haaland niet enige goede voetballer bij City”

Trainer Ancelotti zegt dat de Madridlenen zich niet alleen voorbereiden op een return om alleen sterspeler Erling Haaland af te remmen. “Ik denk dat we kansen hebben op een gelijkwaardige wedstrijd, een die we kunnen winnen. Haaland is absoluut een heel gevaarlijke speler. Hij laat indrukwekkende kwaliteiten zien, vooral op het gebied van scoren. Hij is zeker een bedreiging. Maar over Haaland praten betekent dat we het niet hebben over het gehele team dat goed voetbal speelt, goed aanvalt en verdedigt en ideeën heeft. Hij is zeker niet de enige goede voetballer bij City. We zullen ze alle elf moeten verslaan”, zo besluit de coach van Real Madrid.

Wanneer is Manchester City – Real Madrid

De return in de halve finale van de UEFA Champions League tussen Manchester City en Real Madrid wordt op woensdag 17 mei gespeeld in Manchester. In de Engelse stad zal het Eithad Stadium het decor vormen voor de beslissende halve eindstrijd in het miljarenbal.

Gaat City eindelijk die langverwachte finaleplaats binnenslepen of stoot Real Madrid door naar alweer een finale in de UEFA Champions League en blijft de titelverdediger zo in de race voor eindwinst? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met elke dag nieuwe voorbeschouwingen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie