Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League kraker: Manchester City – Real Madrid

Champions League kraker: Manchester City – Real Madrid

Op dinsdag 26 april beginnen de halve finales in de UEFA Champions League. De eerste twee ploegen die in actie komen zijn Manchester City en Real Madrid. Sporttribune.nl blikt vooruit op de Champions League kraker Manchester City – Real Madrid.

Statistieken Manchester City – Real Madrid

Beide ploegen zijn eigenlijk elk seizoen één van de topfavorieten om ver te komen in de UEFA Champions League. En regelmatig maken ze die status ook waar. Hierdoor treffen de topclubs elkaar ook regelmatig op het hoogste voetbalpodium van Europa.

Zo werden ze in 2016 ook in de halve finales van de UEFA Champions League aan elkaar gekoppeld. Toen bleek de Spaanse topclub uit Madrid de sterkste van de twee. Na de 0-0 in Manchester won Real thuis met 1-0 en bereikte daardoor de eindstrijd ten koste van Engelse topclub uit Manchester. Na een 0-0 gelijkspel in Manchester won Real thuis met 1-0 en bereikte daardoor de eindstrijd van het miljardenbal.

Twee jaar geleden nam Manchester City revanche door beide ontmoetingen tegen Real Madrid met 2-1 te winnen en zette daarmee de teleurstelling uit 2016 helemaal recht.


Matige vorm bij Manchester City

The Citizens gaan deze halve eindstrijd in met enkele matige resultaten in de laatste duels waarin het in actie kwam. City won in de afgelopen vijf duels slechts twee keer. De meest pijnlijke nederlaag was de 2-3 in de FA Cup halve finale tegen Liverpool. In dat duel kwam Virgil van Dijk in de onderlinge confrontatie met Nathan Aké dus als winnaar naar voren.

City zal ongetwijfeld hopen dat deze twee halve finale van het seizoen beter afloopt voor de huidige koploper in de Engelse Premier League.

Real Madrid draait nog altijd op volle toeren

Voor de voetbalclub uit de Spaanse hoofdstad lijken de bomen nog altijd tot aan de hemel te groeien. In de afgelopen vijf wedstrijden boekte Real vier zeges. De enige nederlaag was de wedstrijd tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League. De 2-3 nederlaag was echter (na verlenging) wel genoeg om door te dringen tot deze halve eindstrijd.

Afgelopen weekend toonde Real nogmaals hoe goed de vorm is door de uitwedstrijden bij Osasuna met de overtuigende cijfers van 1-3 in drie punten om te zetten en daarmee weer een stap dichter bij de Spaanse titel te komen.

Wanneer is Manchester City – Real Madrid

De UEFA Champions League halve finale Manchester City – Real Madrid wordt op dinsdag 26 april gespeeld in het Etihad Stadium van Manchester City. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het nieuws rondom de Champions League, Manchester City en Real Madrid vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en ontdek of Karim Benzema dinsdag weer zo’n belangrijke rol gaat spelen voor de Koninklijke uit Madrid als in de afgelopen weken het geval is geweest. De vorm is nog goed, getuige de heerlijke trainingsgoal die de Fransman maakt in onderstaande video.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie