Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Engelse bekerfinale: Manchester City – Tottenham Hotspur

Engelse bekerfinale: Manchester City – Tottenham Hotspur

De Engelse League Cup finale gaat dit seizoen tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. Deze twee grote Engelse voetbalclubs strijden zondag 25 april om de eerste hoofdprijs van het Engelse voetbalseizoen 2020 – 2021. De finale wordt traditioneel gespeeld in het historische Wembley Stadium. Er zal nog geen publiek aanwezig zijn bij het slotstuk van de EFL Carabao League Cup. 

Manchester City – Tottenham Hotspur

Beide ploegen speelden dit seizoen twee keer eerder tegen elkaar. In de Engelse Premier League wist Manchester City haar thuisduel tegen The Spurs met gemak te winnen: 3-0. Maar ook Tottenham hield de drie punten in huis door in de thuiswedstrijd tegen City met 2-0 te winnen.

In het verleden eindigden de duels tussen City en The Spurs vaak in het voordeel van Manchester City. In de laatste tien competitieduels in de Engelse competitie, uit en thuis, won City er vijf en Tottenham drie. Twee keer eindigde het gelijk tussen beide ploegen.

En dan speelden ze in 2019 ook nog tegen elkaar in de Champions League. Na de 1-0 winst van Tottenham in de heenwedstrijd, werd de return een waar spektakel. City won met 4-3 maar Tottenham ging door dankzij de uit gescoorde doelpunten. The Spurs zouden in de halve eindstrijd vervolgens Ajax de weg naar de Champions League finale versperren.

Road to the final

Manchester City bereikte de finale doordat het in de halve finale stadsgenoot Manchester United versloeg. City wist op Old Trafford met 0-2 te winnen waardoor het zich plaatste voor deze eindstrijd.

Tottenham Hotspur verkreeg het finale ticket dankzij een simpele 2-0 overwinning op Brentford in de halve eindstrijd. Tottenham beleefde de spannendste momenten in deze EFL Cup in de achtste finale wedstrijd tegen Chelsea. The Spurs wisten Chelsea pas uit te schakelen na penalty’s.

Favoriet Manchester City – Tottenham Hotspur

Volgens de bookmakers is Manchester City zondag favoriet voor winst van de League Cup 2021. In de Engelse sportpers wordt ook al hevig gespeculeerd over een mogelijke dubbel (titel en bekerwinst) voor The Cityzens.

Die verwachting is gebaseerd op de goede vorm van City, maar ook doordat het al een tijdje rommelt bij Tottenham Hotspur. Trainer José Mourinho moest het veld ruimen en de resultaten vielen tegen. Zo werd er gelijkgespeeld tegen Everton en Southampton en verloren van Manchester United.

City coach Josep Guardiola: “Vertrouwen is groot”

Manchester City trainer Josep Guardiola speelt zijn twee belangrijkste bekerwedstrijd binnen een week. Afgelopen zaterdag verloor City de halve finale in de FA Cup met 1-0 van Chelsea. Hakim Ziyech scoorde de winnende treffer. Toch heeft Guardiola vertrouwen in een goede afloop zondag: “Tegen Aston Villa (1-2 winst, red.) hebben we herstel getoond en ook het vertrouwen voor de League Cup van zondag is groot.”

Interim Tottenham trainer Ryan Mason: “Zondag is een grote wedstrijd”

Nadat José Mourinho het veld moest ruimen bij Tottenham is Ryan Mason de man die aan het roer staat bij The Spurs. Mason werd als interim coach aangesteld en zal in die hoedanigheid zondag op de bank zitten tijdens de EFL Cup finale tegen City. “Zondag is een grote wedstrijd voor ons. Ik ben erg trots op de groep hoe ze met de situatie omgaan. Aan onze inzet zal het niet liggen. We gaan vol voor de winst.”

Volg al het voetbalnieuws over Manchester City, Tottenham Hotspur, de League Cup en de Engelse Premier League via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie