Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Manchester derby in Premier League: Manchester United – Manchester City

Manchester derby in Premier League: Manchester United – Manchester City

In de Engelse Premier League wordt zaterdag de Manchester derby Manchester United – Manchester City gespeeld. Een regelrechte kraker tussen de Nederlandse succescoach Erik ten Hag en City icoon Josep Guardiola. Wie wint deze editie van de stadsderby van Manchester? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Manchester United – Manchester City

De wedstrijden tussen beide topclubs uit de Engelse stad Manchester staan altijd bol van de spanning. Dit keer is het een wedstrijd met serieuze kansen voor de bejubelde Erik ten Hag, want Manchester City draait sinds de winterstop bijzonder stroef.

City verloor afgelopen week in de EFL Cup met 2-0 van Southampton. In het slot van de wedstrijd bracht trainer Guardiola nog Kevin de Bruyne, Haaland én Nathan Aké in maar ook deze drie toppers konden het tij niet keren.

United daarentegen is al acht wedstrijden in de diverse Engelse competities ongeslagen. Afgelopen week werd Charlton Athletic simpel verslagen: 3-0, waardoor Ten Hag met The Red Devils ook gewoon door is naar de halve finale in het EFL cuptoernooi.

Erik ten Hag: “We willen heel graag deze stadsderby winnen”

Manchester United staat inmiddels op de vierde plaats van de Premier League en ook trainer Erik ten Hag is erover te spreken, maar wil de Manchester derby tegen City heel graag eens winnen. “Ik denk dat we tevreden moeten zijn met waar we nu staan, gezien de hobbels die we in het begin van het seizoen tegenkwamen. We moeten hier op Old Trafford sterk zijn tegen Manchester City”, aldus de trainer van The Red Devils.

“We moeten elke wedstrijd winnen”

Trainer Ten Hag verloor zijn laatste wedstrijd in de Premier League op 6 november van Aston Villa (3-1). Sindsdien werd er alleen nog maar gewonnen. De trainer houdt dezelfde theorie aan als The Cityzens zaterdag op bezoek komen. “Het gaat om de cultuur. Die moet door iedereen binnen de club begrepen worden. Vooral de spelers. We moeten elke wedstrijd winnen en nemen elke wedstrijd serieus. We willen winnen van Manchester City”, aldus de Nederlandse Manchester United coach.

Joseph Guardiola: “Ik heb een paar belachelijke ideeën en gedachten”

Ook Manchester City coach Joseph Guardiola ziet dat Manchester United een steeds gevaarlijkere concurrent wordt in de Premier League. “Ik heb een paar belachelijke ideeën en gedachten, maar ik heb hun laatste wedstrijd nog niet gezien. Op basis van hun bekerwedstrijd tegen Charlton Athletic ga ik bepalen of ik iets ga veranderen. Ik moet het nog bekijken. Ik ben ook nog niet helemaal zeker van mijn opstelling”, verklaart de succescoach van The Cityzens.

“Spelers hebben veel wedstrijden gespeeld”

Deze week werd Manchester City uitgeschakeld in de EFL Cup door Southampton (2-0). Coach Guardiola vond dat zijn spelers Kevin De Bruyne, Nathan Aké en Erling Braut Haaland niet per se minuten nodig hadden tegen Southampton om in vorm te zijn tegen United. “Je denkt daar wel over na, maar tegelijkertijd hebben deze spelers de afgelopen jaren veel wedstrijden gespeeld. Als Kevin vier of vijf dagen niet speelt, verliest hij dan iets? Ik denk het niet. Ik denk niet dat het een probleem is als ze acht of negen dagen niet spelen. Ze zullen er tegen United gewoon staan”, zo besluit trainer Guardiola.

Wanneer is Manchester United – Manchester City

De Premier League topper United – City wordt op zaterdag 14 januari gespeeld. De aftrap zal om 13:30 worden verricht. Decor voor deze clash is Old Trafford. Wie wint er in het stadion van Manchester United en wordt dus de winnaar van deze derby?

Bezoek dagelijks Sporttribune.nl voor voetbalvoorbeschouwingen over de topmatches in Nederland en Europa. En mis dus niks van de actie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie