Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar: kwartfinale Marokko – Portugal

WK Qatar: kwartfinale Marokko – Portugal

De vierde en laatste kwartfinale op het WK voetbal in Qatar is het duel Marokko – Portugal. De Marokkanen zijn dé verrassing van dit WK. Terwijl Portugal, zelfs met Ronaldo op de bank, elke wedstrijd beter in vorm lijkt te komen. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze WK kraker!

Statistieken Marokko – Portugal

In de Head 2 Head statistieken zien we twee onderlinge duels terug. Eentje uit 1986 en één uit 2018. De wedstrijd in 1986 vond plaats in de groepsfase van het WK. Marokko won toen met 1-3 van de Portugezen en zou zich ook als groepswinnaar plaatsen voor de knock-outfase.

Het duel in 2018 betrof de tweede poulewedstrijd op het WK in Rusland. Portugal won die wedstrijd met 1-0 dankzij een goal van Ronaldo in de 4e minuut en plaatste zich mede daardoor voor de volgende ronde. Marokko werd vier jaar geleden in de groepsfase al uitgeschakeld.

Drie Nederlanders

In deze kwartfinale komen ook drie Nederlanders in actie. Alle drie spelend voor Marokko: de oud-Ajacieden Hakim Ziyech (Dronten) en Noussair Mazraoui (Leiderdorp) en voormalig Feyenoorder Sofyan Amrabat (Huizen). Er werd na de zege van Marokko op Spanje dan ook flink feest gevierd in ons land. Al gebeurt dat (helaas) niet altijd op een fraaie wijze.

Met name Ziyech oogst veel lof in het buitenland. Ook bij de Spaanse formatie die door een strafschoppenserie tegen Marokko uitgeschakeld werden. “Hij is de sleutelspeler, al hebben ze nog veel goede spelers. Ziyech is geweldig. Ik ken hem goed. Hij heeft een goed schot, een fantastisch vrije trap en is technisch, snel en onberekenbaar”, aldus de Spanjaard Rodri die als speler van Manchester City de geboren en getogen Nederlander vaak tegenkomt in de Premier League.

Ronaldo speelt bijrol

Ronaldo is bankzitter op dit WK en dat is even wennen. Voor de voetballiefhebbers, maar ook voor hem zelf. Na afloop van de 6-1 gewonnen achtste finale tegen Zwitserland liep de vedette snel van het veld. Het mocht enkel de laatste vijftien minuten meespelen en dat deed kennelijk pijn bij de voormalige sleutelspeler van Portugal, Manchester United, Juventus en Real Madrid.

Een hoofdrol op dit WK lijkt uitgesloten, zeker nu zijn vervangers het ook uitstekend doen en vaak weten te scoren. En dus blaast de 37-jarige Ronaldo na de zege op de Zwitsers eenzaam en alleen de aftocht terwijl zijn landgenoten nog (lang) feest vierden op het veld in Qatar.

Wanneer is Marokko – Portugal

De WK kwartfinale Marokko – Portugal wordt op zaterdag 10 december gespeeld. Het duel begint om 16:00 uur en is de eerste wedstrijd op die dag. De zaterdag zal worden afgesloten met Engeland – Frankrijk, de afsluiting van deze speelronde. Na afloop zullen dus alle halve finalisten bekend zijn. Zit Marokko daarbij of haalt Portugal de laatste vier op dit WK? Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie