Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Voetbal 2022: Marokko – Spanje

WK Voetbal 2022: Marokko – Spanje

Eén van de mooiste achtste finale op het WK voetbal in Qatar 2022 is ongetwijfeld de wedstrijd Marokko – Spanje. Het sterk Nederlands getinte Marokko komt op dinsdag 6 december uit tegen één van de topfavorieten voor de wereldtitel: Spanje. Wie heeft stalen zenuwen en dringt door tot de kwartfinale van het WK Qatar 2022? Sporttribune blikt vooruit op Marokko – Spanje!

Statistieken Marokko – Spanje

Voor de mensen die dachten dat Marokko en Spanje nog nooit tegen elkaar hebben gespeeld hebben we nieuws: dit wordt het vierde onderlinge duel ooit. Wel zijn twee van de vorige drie duels tussen beide landen al heel lang geleden gespeeld. In de WK kwalificatie play-offs in 1961 won Spanje tweemaal van de Marokkanen. In Spanje werd het 3-2 en in Marokko wonnen de Spanjaarden met 0-1.

De laatste keer dat ze elkaar troffen was in 2018. Op het WK in Rusland speelden beide landen gelijk tegen elkaar. Het werd uiteindelijk 2-2.

De kracht én zwaktes van Spanje

De Spanjaarden worden gezien als één van de favorieten voor de wereldtitel. Waarom? Allereerst door de 7-0 zege op Costa Rica in de eerste speelronde van dit WK. Maar de echte kracht van Spanje is Luis Enrique. De bondscoach laat Alvaro Morata schitteren en is niet bang om jongens gasten als Pedri (vorige week 20 geworden) op te stellen.

Luis Enrique is ook nog eens realistisch en zegt in de voorbeschouwingen dat Marokko een lastige tegenstander wordt voor zijn elftal: “Het wordt niet gemakkelijk om Marokko te verslaan. Het is misschien wel dé revelatie van dit WK, samen met Australië en Japan. We moeten ons hoe dan ook zo goed mogelijk voorbereiden.”

“Ik ben niet tevreden”

Die opmerking komt mede voort uit de teleurstellende nederlaag in de laatste speelronde van de groepsfase, waarin Spanje met 2-1 van Japan verloor. “Ik ben absoluut niet tevreden. We hebben ons geplaatst, dat was het doel, maar niet op deze manier. Voetbal is af en toe een onverklaarbare sport. Als we dinsdag voor komen te staan op Marokko, moeten we daarna nog geconcentreerder zijn, want dan zullen ze druk zetten op ons. Dan gaat Marokko ook zulke risico’s nemen als Japan.”

Wanneer is Marokko – Spanje

De WK Qatar 2022 achtste finale wedstrijd Marokko – Spanje wordt op dinsdag 6 december gespeeld in het Education City Stadion te Al Rayyan. De wedstrijd begint om 16:00 uur.

Volg alles over het WK voetbal in Qatar vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online platform voor al jouw WK voetbal nieuws tijdens de wereldkampioenschappen van 2022!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie