Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Merseyside derby in Premier League: Liverpool – Everton

Merseyside derby in Premier League: Liverpool – Everton

Op zondag 24 april staat in de Engelse Premier League weer de befaamde Merseyside derby op het programma. Dit is de bijnaam voor de wedstrijden tussen Liverpool en Everton, de twee succesvolste clubs uit het Merseyside gebied in Engeland. Ditmaal wordt er gespeeld op Anfield Road, het stadion van Liverpool FC. Sporttribune blikt vooruit op Liverpool – Everton.

Statistieken Liverpool – Everton

De laatste keer dat deze derby werd gespeeld kwamen de clubs in actie op Goodison Park, de thuisbasis van Everton. De thuisploeg verloor dik van de streekgenoot. Liverpool won met 1-4. Mo Salah tekende voor twee treffers, terwijl de andere twee goals op naam kwamen van Diogo Jota en Henderson. Virgil van Dijk speelde ook mee. Hij ontving in de slotfase nog een gele kaart.

Virgil van Dijk en de Merseyside derby

De Merseyside derby en Virgil van Dijk is als een goed huwelijk: hoogte- en dieptepunten. De Oranjeaanvoerder stapte in 2018 voor 85 miljoen euro over van Southampton naar Liverpool. Een enorm geldbedrag wat ook veel verwachtingen met zich meebrengt.

Van Dijk debuteerde in de Merseyside derby toen Liverpool en Everton elkaar in de FA cup 2017-2018 troffen. De Nederlander liet gelijk zijn waarde zien door in de 84e minuut de winnende goal te maken voor The Reds.

Zware blessure

De centrale verdediger bewaart ook slechte herinneringen aan de Merseyside derby, want de verdediger raakte op 17 oktober 2020 zwaar geblesseerd tijdens het duel tegen Everton. Van Dijk kwam in botsing met Everton goalie Pickford en miste daardoor het EK.

Liverpool trainer Jurgen Klopp blikt in de aanloop naar de derby nog even terug op dat moment: “De situatie was ongelukkig. Ik heb het daarna niet meer in een andere wedstrijd gezien. Maar Virgil heeft het inmiddels een plaats gegeven. Hij is daarna briljant teruggekomen.”

Wanneer is Liverpool – Everton

De Merseyside derby 2022 wordt op zondag 24 april gespeeld op Anfield Road. Het duel begint om 17:30 uur. Liverpool zit nog volop in de titelstrijd met Manchester City en dus is winst in deze derby meer dan ooit wenselijk.

Everton staat als nummer zeventien net boven de degradatiestreep en zal dus geen cadeautjes geven aan de buren uit Liverpool. Het verschil met Burnley, de nummer achttien, is slechts drie punten. Deze derby is onderdeel van speelronde 34. In de Engelse Premier League worden 38 speelronden gespeeld, dus is elk punt nu heel waardevol.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie