Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: Mexico – Polen

WK voetbal 2022: Mexico – Polen

Op het WK voetbal in Qatar komt superster Robert Lewandowski op dinsdag 22 november voor het eerst in actie. Hij speelt dan tegen Mexico. Beide landen behoren niet tot de topfavorieten, maar beschikken wel over sterke selecties, want ook bij Mexico lopen mannen als Alvarez, Martinez en Lozano rond. Polen heeft dan weer naast Lewandowski de beschikking over onder meer Feyenoorder Szymanski. Kortom voldoende redenen voor Sporttribune.nl om vooruit te blikken op Mexico – Polen.

Statistieken Mexico – Polen

De laatste drie onderlinge ontmoetingen waren oefenwedstrijden. Tweemaal (in 2005 en 2011) werd het 1-1 en in 2017 versloeg Mexico de Poolse ploeg met 1-0.

De allerlaatste keer dat beide landen op een WK tegen elkaar uitkwamen was in 1978. Tijdens het voor Nederland historische toernooi wist Polen met 3-1 te winnen van de Zuid-Amerikaanse formatie.

Vormpeil Mexico

De Mexicanen wisten in de aanloop naar dit WK nog niet echt te overtuigen. Van de laatste vijf (vriendschappelijke) wedstrijden werd er twee gewonnen (0-1 winst op Peru en een 4-0 zege op Irak) en gingen er maar liefst drie verloren (Paraguay 1-0, Colombia 3-2 en Zweden 2-1). Het wil dus nog niet zo vlotten.

Vormpeil Polen

De Poolse ploeg verloor afgelopen zomer twee keer in de UEFA Nations League met 0-2 van Nederland en moest daarvoor dus ook al buigen voor België (0-1). Daarna werd er wel van Wales gewonnen. Afgelopen week oefende Polen tegen Chili en tankte daarbij vertrouwen door met 1-0 te winnen. Piatek maakte de enige treffer waardoor Polen dus won.

Historisch moment

De wedstrijd Mexico – Polen gaat sowieso zorgen voor een historisch moment in de voetbalgeschiedenis. Het duel wordt gespeeld in een tijdelijk stadion. Het zogeheten Stadion 974 is gemaakt van gerecyclede scheepscontainers en zal worden gebruikt voor wedstrijden tijdens dit WK toernooi en tijdens het WK voetbal in 2030. Na Qatar 2022 zal het worden ontmanteld en vervoerd om te worden herbouwd in Maldonado, Uruguay om wedstrijden te organiseren voor het WK 2030. Dat WK is overigens nog niet officieel toegewezen aan Uruguay. Maar als dat wel gebeurt, dan zal er dus opnieuw in Stadion 974 worden gevoetbald.

Wanneer is Mexico – Polen

De wedstrijd tussen Mexico en Polen behorende tot de groepsduels in Groep C wordt gespeeld op dinsdag 22 november om 17:00 uur. En zal dus in het Stadium 974 te Doha worden afgewerkt. Volg de ontwikkelingen op dit WK vanaf de eerste rij en scoor je dagelijkse WK Qatar 2022 voorbeschouwing op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie