Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Midweekse Eredivisie topper: Feyenoord – SC Heerenveen

Midweekse Eredivisie topper: Feyenoord – SC Heerenveen

In de zesde speelronde van de Eredivisie staat het duel Feyenoord – SC Heerenveen op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die bovenin meedraaien. SC Heerenveen is de huidige nummer drie, Feyenoord staat op een vijfde plek na vijf speelronden. Sporttribune blikt vooruit op deze topper in de Nederlandse Eredivisie.

Statistieken Feyenoord – SC Heerenveen

In de Head 2 Head statistieken zien we bijna alleen maar overwinningen voor de thuisploeg. Als SC Heerenveen in de Kuip aantreedt, moet het bijna altijd haar meerdere erkennen in de Rotterdammers. Als Feyenoord naar het Abe Lenstra stadion trekt zijn de rollen vaak omgedraaid.

Het aankomende duel wordt in Rotterdam afgewerkt en daar is Feyenoord heer en meester. Ook vorig seizoen werd SC Heerenveen puntloos teruggestuurd naar Friesland. Een duidelijke 3-0 zege vlak voor de kerstdagen zorgde ervoor dat Feyenoord met een goed gevoel de winterstop in kon gaan.

In het seizoen 2019 – 2020 troffen beide ploegen elkaar juist net na de winterstop. Het resultaat was bijna hetzelfde. Op 18 januari 2020 werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Favoriet bij Feyenoord – SC Heerenveen

Kijkend naar de huidige vorm dan is Feyenoord favoriet in dit duel tegen de Friese formatie. SC Heerenveen speelt wisselvallig. Het won in de laatste vijf gespeelde wedstrijden van GA Eagles, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. Tegen AZ werd met 1-3 verloren en in de derby van het Noorden tegen FC Groningen kwam het niet verder dan 1-1.

Feyenoord speelt al net zo wisselvallig, maar beleefde afgelopen zondag een hoogtepunt van jewelste door in Eindhoven met 0-4 te winnen van PSV. Hierdoor gaat de ploeg van trainer Arne Slot met veel vertrouwen deze midweekse speelronde in.

Feyenoord trainer Arne Slot: “Henk en Joey Veerman drijvende krachten bij Heerenveen”

“Wat me aan Heerenveen opvalt, is dat ze verdedigend stabiel zijn en in de voorhoede hun kansen vrijwel altijd meteen benutten. Dat doel ik vooral op Henk Veerman. Die schiet momenteel alles binnen. En Joey Veerman speelt daar als aangever ook een grote rol in. Zij zijn de drijvende krachten in SC Heerenveen. Als zij goed spelen winnen ze meestal, als wij ze in bedwang kunnen houden woensdag, dan verhoogt dat onze winstkansen. Maar ook de rest van de ploeg moeten we in de gaten houden. SC Heerenveen is een ploeg die je nooit moet onderschatten.”

SC Heerenveen trainer Johnny Jansen: “Ons eigen spel spelen in de Kuip”

“Er is wat druk weggevallen door de zege op Fortuna Sittard, maar wat geweest is, is geweest. We kijken nu alleen naar Feyenoord. De manier waarop we Fortuna hebben bestreden zal ook de manier zijn waarop we Feyenoord gaan bestrijden. We zullen ons eigen spel spelen en ons niet aanpassen aan de tegenstander. We worden daar steeds beter in, dus ik durf het wel aan om dat ook in de Kuip te gaan doen.”

Blessures en schorsingen

Bij Feyenoord ontbreekt Mark Diemers nog altijd door een knieblessure. Ook Francesco Antonucci en rechtsbuiten Reiss Nelson zullen woensdag de wedstrijd tegen SC Heerenveen aan zich voorbij moeten laten.

De bezoekers uit Friesland missen woensdagavond vier spelers: Anthony Musaba en Rodney Kongolo zijn ziek. Pawel Bochniewicz heeft een gescheurde kruisband en wordt pas in april terugverwacht. Rami Kaib is door een gebroken kaak uitgeschakeld, maar zal naar verwachting binnenkort wel weer aansluiten bij de selectie. De wedstrijd in de Kuip komt echter nog te vroeg voor Kaib.

Wanneer is Feyenoord – SC Heerenveen

Het Eredivisieduel Feyenoord – SC Heerenveen wordt op woensdag 22 september om 21:00 uur gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Houdt Feyenoord de punten thuis of neemt Heerenveen ze mee naar Friesland? Volg het voetbalnieuws over de Eredivisie, Feyenoord en SC Heerenveen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie