Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Milanese stadsderby in Serie A: Inter Milan – AC Milaan

Milanese stadsderby in Serie A: Inter Milan – AC Milaan

In de Italiaanse Serie A worden de tribunes van het San Siro stadion komend weekeinde weer bevolkt door fans van Inter Milan én AC Milaan. Beide ploegen uit Milaan spelen op zaterdag 5 februari tegen elkaar in een altijd beladen stadsderby. Sporttribune.nl blikt vooruit op de ‘Derby della Madonnina’ Inter Milan – AC Milaan.

Statistieken Inter Milan – AC Milaan

In de vorige stadsderby tussen Inter en AC Milaan kwam er geen winnaar. Op 7 november 2021 eindigde AC Milaan – Inter Milan in een 1-1 gelijkspel. Oranje international Stefan de Vrij kan dat duel waarschijnlijk nog goed herinneren. Hij scoorde namelijk een eigen doelpunt.

De centrale verdediger van Inter en het Nederlands elftal is dan ook gebrand op een goede prestatie in de komende derby, getuige de Twitter-post die hij deze week de wereld in slingerde.

Denzel Dumfries: “De sfeer tijdens de stadsderby is echt bizar, heel anders dan normaal”

Ook Denzel Dumfries wil zaterdag schitteren in San Siro, als AC Milan de tegenstander is. In november maakte hij de derby al mee als invaller, nu hoopt hij op een basisplaats. “Het is een unieke wedstrijd, dat heb ik in Nederland al gezien. Ik kan me Stefans goal tijdens de comeback van twee jaar geleden nog goed herinneren. En eerder dit seizoen was de sfeer echt bizar, anders dan normaal”, vertelt hij tegen VI.

AC Milaan: “Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft”

Bij AC Milaan werpt de derby van Milaan ook haar schaduw al enige tijd vooruit. Bij de Rood-zwarte formatie uit Milaan wordt op de social media kanalen ook nog even teruggeblikt op de voorgaande derby. Daarin kreeg Inter de kans om vanaf elf meter op voorsprong te komen, maar Inter speler Lautaro Martinez stuitte op AC Milan doelman Ciprian Tatarusanu. Volgens AC Milaan betekent dit dat je altijd moet blijven geloven in jezelf en in de mogelijkheden om goede resultaten te behalen. “Alles is mogelijk, als je er maar (echt) in gelooft”, schrijft de club op de socials.

Wanneer is Inter Milan – AC Milaan

De Serie A kraker Inter Milan – AC Milaan is op zaterdag 5 februari en begint om 18:00 uur. Inter begint als koploper aan deze ‘Derby della Madonnina’. De ploeg van onze landgenoten Stefan de Vrij en Denzel Dumfries heeft vier punten voorsprong op nummer 2 Napoli en eveneens vier op stadsgenoot AC Milan. Inter heeft wel één duel minder gespeeld dan deze twee eerste achtervolgers. Bij winst zet Inter dus een grote stap richting een eventuele landstitel.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie