Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nacompetitie: MVV – NAC Breda

Nacompetitie: MVV – NAC Breda

In Maastricht wordt zaterdag de nacompetitiewedstrijd MVV – NAC Breda gespeeld. De winnaar van deze confrontatie mag zich op gaan maken voor de volgende ronde in het strijd om promotie naar de Eredivisie. In deze ronde zal FC Emmen de tegenstander zal zijn. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit nacompetitieduel.

Statistieken MVV – NAC Breda

MVV eindigde in de reguliere competitie van de Keuken kampioen Divisie als vijfde. De club uit Maastricht behaalde dit seizoen 59 punten. Dat is exact evenveel als tegenstander NAC Breda. De Brabantse formatie had echter een minder goed doelsaldo dan de Limburgers.

De heenwedstrijd in Breda eindigde afgelopen dinsdag in een 0-1 overwinning voor NAC. Zaak voor MVV om die achterstand in het eigen stadion De Geusselt weg te poetsen. NAC zal er alles aan doen dat te voorkomen en zal ook hopen die voorsprong zelf uit te kunnen breiden in de Limburgse hoofdstad.

Maurice Verberne (trainer MVV): โ€œDe druk ligt bij NAC Bredaโ€

โ€œWe zijn niet weggespeeld en dus hebben we in Maastricht nog een kans tegen NAC Breda. Wij willen graag naar de Eredivisie, maar de druk ligt veel meer bij NAC Breda dan bij ons. Wij willen, maar moeten niet.”

“MVV is nog niet klaar voor promotie”

NAC is qua begroting meer aan promotie toe dan dat wij daar als club al klaar voor zijn, maar als het gebeurt dan gaan we er wel vol gaan natuurlijk. We gaan het zaterdag zien of we daarna nog kans maken op promotie.โ€

Peter Hyballa (trainer NAC): โ€œWedstrijd MVV is een fiftyfifty-wedstrijdโ€

NAC trainer Peter Hyballa is uiteraard heel blij met het behalen van de nacompetitie. Maar Hyballa wil nu meer: promoveren! Hyballa: โ€œMijn doel vanaf dag รฉรฉn was de play-offs halen. Ik heb altijd gedacht dat we het zouden halen en heb altijd in het team en in mijzelf geloofd. Deze club wil natuurlijk altijd in de Eredivisie spelen. De komende wedstrijd tegen MVV wordt een fiftyfifty-wedstrijd.

“Zaterdag moet het gebeuren”

Volgens de trainer van NAC komt het succes niet zomaar uit de lucht vallen en is iedereen binnen de club vastberaden om de vruchten te plukken van de gekozen weg. “We werken hard, maar er zit ook een idee achter. Dat moet ook, want het is onze enige kans om nog een doel te bereiken voor dit seizoen. Zaterdag moet het gebeuren.โ€

Wanneer is MVV – NAC Breda

De wedstrijd MVV – NAC Breda behorende tot het seizoenstoetje van dit betaald voetbalseizoen is op zaterdag 27 mei. De wedstrijd in Stadion De Geusselt begint om 20:00 uur.

Wie haalt de volgende ronde en speelt daarin tegen de winnaar van Almere City – FC Eindhoven? Volg het vanaf de eerst rij via Sporttribune.nl: de voetbalnieuws website waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen leest!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie