Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Napoli – Ajax Amsterdam

UEFA Champions League: Napoli – Ajax Amsterdam

Op woensdag 12 oktober komt Ajax weer in actie in de UEFA Champions League. De Amsterdammers reizen af naar Napels om aan te treden tegen Napoli. Na de dikke nederlaag in Amsterdam zullen de Ajacieden ditmaal iets voorzichtiger zijn in hun aanvalsspel. Sporttribune.nl blikt vooruit op het Champions League duel Napoli – Ajax Amsterdam!

Statistieken Napoli – Ajax Amsterdam

Het wordt de derde confrontatie tussen beide clubs sinds de oprichting van het betaalde voetbal. Het vorige tweeluik vond eind jaren ’60, begin jaren ’70 plaats. Ajax won toen met 4-0 in Amsterdam, maar verloor in Napels met 1-0.

Afgelopen weekend wist Napoli vertrouwen te tanken voor het duel tegen Ajax. In de Serie A won het elftal van coach Luciano Spalletti met 1-4 van Cremonese. Ajax speelde een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Dat duel draaide uit op een thriller. Na een 0-3 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, maar Volendam knokte zich terug tegen een zeer matig Ajax. Dat de Amsterdammers met 2-4 wonnen, mag een klein wonder heten.

Napoli trainer Luciano Spalletti: “Ajax is nog steeds een fantastische club”

Napoli trainer Luciano Spalletti was vorige week apetrots na de 1-6 zege van zijn ploeg op Ajax. Volgens hem zou zelfs Maradonna trots zijn op die prestatie. Spalletti verbeeldt zich echter niets en weet dat het komende woensdag weer gewoon 0-0 is als er wordt afgetrapt in Napels. “Ajax is nog steeds een fantastische club. Het is een ploeg met technisch begaafde spelers die modern voetbal speelt. Ajax heeft ook wat meer ervaring dan wij in de Champions League.”

Alfred Schreuder: “We moeten woensdag alles geven om van Napoli te winnen”

Ook Ajax trainer Alfred Schreuder weet dat de teller weer op nul staan als woensdag aan de groepswedstrijd in de UEFA Champions League begonnen wordt, maar is de les van vorige week nog niet vergeten. “Napoli heeft vorige week laten zien dat ze verder zijn dan wij. Op dit moment zijn ploegen als Liverpool en Napoli gewoon een maatje te groot voor ons. Napoli heeft veel vaste patronen in de ploeg. Hun linkerkant is voetballend heel sterk en hun rechterkant juist dynamisch met veel lopende spelers. Wij moeten alles geven woensdag willen wij van Napoli winnen.”

Wanneer is Napoli – Ajax Amsterdam

Het UEFA Champions League groepsduel uit Groep A tussen Ajax en Napoli wordt op woensdag 12 oktober gespeeld in het Diego Maradonna stadion te Napels. Het duel begint al om 18:45 uur, dus schakel tijdig in om het live te volgen!

Mis niks van de wedstrijden van de Nederlandse clubs in Europa en volg alles over Ajax Amsterdam via Sporttribune.nl, jouw online platform voor voetbalnieuws en meer!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie