Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Eredivisie: NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

In de Nederlandse Eredivisie speelt koploper Ajax aanstaande zaterdag een uitwedstrijd bij N.E.C.. uit Nijmegen. Kunnen de Amsterdammers het verlies van de bekerfinale van zich afzetten en zich weer volledig focussen op de titelstrijd met PSV? Sporttribune blikt vooruit op NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam.

Statistieken NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

In de Head 2 Head statistieken tussen N.E.C. en Ajax zien we dat de club uit Nijmegen al sinds 2005 (!) niet meer gewonnen heeft van Ajax. Romano Denneboom scoorde destijds de enige treffer tegen de Amsterdammers waardoor N.E.C. dat Eredivisie treffen met 1-0 won.

Sindsdien wist N.E.C. nog wel af en toe een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar stuitte het ook regelmatig op een ontketend Ajax dat de Nijmegenaren op een forse nederlaag trakteerde. Eerder dit seizoen ging N.E.C. in de Johan Cruijff Arena nog met 5-0 onderuit. Een stand die tijdens deze openingswedstrijd van dit seizoen overigens bij de rust al was bereikt.

Erik ten Hag al met hoofd bij Manchester United

Opvallend is dat Ajax de afgelopen maanden maar moeizaam tot winst komt. Eredivisieduels werden stuk voor stuk moeizaam gewonnen en in de Champions League was Benfica te sterk voor de Amsterdammers waardoor de achtste finales het eindstation waren.

Als klap op de vuurpijl verloor Ajax afgelopen zondag de bekerfinale. PSV was in een mooie strijd met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Na afloop kreeg de coach het verwijt dat hij met zijn hoofd als bij Manchester United zou zitten. Toch geeft Ten Hag in zijn voorbeschouwing aan zich volledig te richten op N.E.C. een duel dat gewonnen moet worden om de titelkansen gaaf te houden en bij Ajax te vertrekken met een prijs.

Erik ten Hag: ” NEC is mentaal een sterke ploeg. Ze blijven altijd knokken en hebben de kwaliteiten om van niets toch iets te maken.”

Ten Hag: “NEC is mentaal een sterke ploeg. Ze blijven altijd knokken en hebben de kwaliteiten om van niets toch iets te maken. Dat komt door de strijdlust, maar ook door de aanwezige individuele kwaliteiten. Daarom is het echt een ploeg die je niet moet onderschatten. Desondanks denk ik dat Ajax er vol in zal gaan en ruim gaat winnen.”

Wanneer is NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Het Eredivisieduel NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam wordt op zaterdag 23 april 2022 gespeeld in de Goffert te Nijmegen. Beide ploegen trappen al om 16:30 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, N.E.C. Nijmegen en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij door dagelijks nieuwe voorbeschouwingen te lezen op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie