Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde vijftien Eredivisie: NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Speelronde vijftien Eredivisie: NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Op Sporttribune.nl lees je dagelijks voetbalnieuws. Lees hier onze voorbeschouwing op het Eredivisieduel NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam. Schiet Ajax na een matige einde van de eerste seizoenshelft uit de startblokken of is voormalig Ajacied Jasper Cillessen samen met zijn ploeggenoten een sta in de weg voor de mannen van Ajax trainer Alfred Schreuder?

Statistieken NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Vorig seizoen was NEC – Ajax een belangrijk duel in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers moesten winnen om PSV achter zich te houden. Dat bleek een lastigere opgave dan vooraf gedacht. Het was uiteindelijk Brian Brobbey die Ajax de overwinning wist te bezorgen.

In de 88e minuut bepaalde hij de eindstand op 0-1 en dat leverde Ajax de drie broodnodige punten op die uiteindelijk genoeg bleken voor de landstitel in het seizoen 2021 – 2022.

Rogier Meijer: “We gaan proberen Ajax aan het twijfelen te brengen”

“Ajax is een mooie uitdaging voor onze ploeg. Als je goed kijkt naar het spel van Ajax dan waren ze voor de winterstop minder in vorm. We gaan als elftal dan ook proberen om Ajax aan het twijfelen te brengen. Dat kan je doen door af te wachten, maar wij gaan proberen ze onder druk te zetten, af te jagen en fouten te laten maken. Dan hopen we dat er tegen Ajax toch wat mogelijk is voor ons.”

Alfred Schreuder: “Hoop weer energie bij de jongens te zien tegen NEC”

“We hebben een goed trainingskamp in Marbella gehad in december en in de aanloop naar deze wedstrijd tegen NEC een aantal nuttige oefenduels gespeeld. Daarin hebben we als groep weer stappen kunnen zetten door weer samen te zijn en automatismen terug te vinden die door het WK en de winterstop weer getraind moesten worden. Ik weet dat ik dingen anders had moeten doen in de eerste seizoenshelft. De energie die in het begin wel in deze groep zat, zag ik aan het einde niet meer. Ik hoop deze tegen NEC wel weer terug te zien.”

Wanneer is NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam

Het duel NEC Nijmegen – Ajax Amsterdam wordt op zondag 8 januari gespeeld in De Goffert te Nijmegen. De wedstrijd zal om 14:30 uur beginnen. Hoe vergaat het de Amsterdammers in deze eerste competitiewedstrijd van 2023?

Het zal ook de eerste keer zijn dat het zonder Daley Blind speelt. De linkspoot was van 2008 – 2014 en van 2018 tot en met 2022 Ajacied, maar is nu vertrokken uit Amsterdam. En hoe goed is Jasper Cillessen tegen zijn oude club? De NEC doelman mocht niet mee naar het WK in Qatar en zal zich graag tonen tegen de Amsterdamse club.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie