Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: NEC Nijmegen – PSV Eindhoven

Eredivisie: NEC Nijmegen – PSV Eindhoven

In speelronde 27 van de Nederlandse Eredivisie wordt het duel NEC Nijmegen – PSV Eindhoven gespeeld. PSV heeft nog een sprankje hoop op de landstitel, maar dan moet het vanaf nu wel alles winnen. NEC hoopt ook nog. De Nijmegenaren kunnen zich nog plaatsen voor de Europese play-offs. Sporttribune blikt vooruit op dit duel in Stadion De Goffert te Nijmegen.

Statistieken NEC Nijmegen – PSV Eindhoven

PSV heeft over het algemeen weinig moeite met NEC. In de afgelopen tien jaar werden alle wedstrijden tegen de Gelderse formatie gewonnen. In 2012 wist NEC nog een keer een gelijkspel te scoren (1-1) en in 2008 was er voor het laatst winst voor de Nijmeegse formatie in een duel tegen PSV.

Eerder dit seizoen werd het Eindhoven 3-0 voor PSV. Ook toen had NEC weinig tot niets in te brengen tegen de Brabantse formatie. De doelpunten kwamen toen van Anwar El Ghazi, Luuk de Jong en Noni Madueke.

Rogier Meijer: “PSV is dit seizoen erg wisselvallig”

N.E.C. Nijmegen trainer Rogier Meijer heeft de laatste weken de komende tegenstander in de Eredivisie nauw in de gaten gehouden. De coach van de Nijmeegse ploeg ziet kansen voor zijn team tegen de Eindhovense ploeg. “PSV is dit seizoen erg wisselvallig. Als wij als NEC de afspraken nakomen, dan hebben we zeker in de omschakeling de ruimte om iets te creëren, maar het belangrijkste is om in de wedstrijd te komen. En dan moeten we zien wat er mogelijk is tegen dit PSV.”

“PSV zal gefocust zijn”

De Eindhovenaren zijn nog in de titelrace en spelen volgende week de halve finale van de KNVB beker, maar trainer Meijer weet hoe belangrijk de wedstrijd in De Goffert is voor de Eindhovense ploeg. “Je ziet wel dat ze er tegen ‘kleinere clubs’ wel vaker meerdere goals tegen krijgen, maar ik denk dat ze gefocust zullen zijn”, aldus de trainer van N.E.C aan het slot van zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen PSV.

Ruud van Nistelrooij: “Ook NEC kan verrassen”

Bij PSV Eindhoven keerde deze week een aantal spelers terug na een interlandperiode. Voor de Eindhovenaren is de eerste wedstrijd na de break de uitwedstrijd bij N.E.C in Nijmegen en trainer Ruud van Nistelrooij neemt dit duel heel serieus. “Ook NEC kan verrassen. Elke wedstrijd is een uitdaging, net als je ploeg weer gefocust krijgen. Ik ben weer heel benieuwd hoe wij zaterdag gaan spelen”, zegt de trainer van PSV.

“We willen een stabiele reeks”

Met nog acht speelronden te gaan in dit Eredivisie seizoen hoopt trainer Van Nistelrooij op een stabiele reeks. “Wij weten welk niveau we kunnen halen als de scherpte er is, als de agressiviteit en noodzaak voelbaar is. Daarvoor hadden we al een stabiele reeks en nu reageren we. Maar we willen niet elke keer reageren, maar stabiel blijven”, besluit trainer Van Nistelrooij.

Wanneer is NEC Nijmegen – PSV Eindhoven

De wedstrijd NEC – PSV wordt op zaterdag 1 april gespeeld. Deze avondwedstrijd begint om 20:00 uur in het Goffertstadion te Nijmegen. Scheidsrechter van die avond is Danny Makkelie. Het zal voor PSV een extra speciale wedstrijd worden nadat eerder deze week voormalig PSV-perschef Thijs Slegers overleed aan de gevolgen van leukemie.

Volg de ontknoping van de Eredivisie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen op topwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie