Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: NEC Nijmegen – sc Heerenveen

Eredivisie: NEC Nijmegen – sc Heerenveen

Terwijl in Rotterdam dit weekend wordt gestreden om de landstitel is Nijmegen komende zaterdag het decor voor de play-offs strijd. NEC Nijmegen ontvangt in het eigen Goffert stadion sc Heerenveen. Beide clubs komen nog in aanmerking voor die play-offs, maar moeten dan dit duel wΓ©l winnen. Sporttribune.nl blikt vooruit op de NEC Nijmegen – sc Heerenveen.

Statistieken NEC Nijmegen – sc Heerenveen

Deze wedstrijd uit de 31e speelronde van de Nederlandse Eredivisie is voor beide ploegen dus van cruciaal belang. NEC start het duel vanaf een achtste plek. Staan ze daar na 34 duels nog steeds, dan mogen de Nijmegenaren naar de Europese play-offs.

sc Heerenveen is momenteel tiende, maar heeft net als NEC 38 punten. Een zege in De Goffert zal de Friezen dan ook voorbij NEC loodsen. RKC Waalwijk staat tussen beide clubs in op een negende plaats en heeft vanzelfsprekend ook 38 punten.

In het begin van dit voetbalseizoen troffen beide ploegen elkaar in Heerenveen. Op 4 september 2022 werd er in het Abe Lenstra Stadion niet gescoord waardoor beide clubs één punt overhielden aan dat duel. Eindstand: 0-0.

Rogier Meijer (trainer NEC): β€œIn deze fase telt alleen de winst”

β€œEr is geen favoriet voor de achtste plaats. Neem RKC, Heerenveen, maar ook wij. We voetballen bij vlagen aardig, maar zakken ook weleens weg. In deze fase van het seizoen telt alleen de winst. De manier waarop maakt niet uit.”

Ploeg met beste focus, wordt achtste”

Daarmee bedoelt Meijer dat er gestreden moet worden, ook al wil het soms niet lukken om goed spel op de mat te leggen. “Goed voetbal is van ondergeschikt belang. Het gaat erom dat je in je hoofd er alles aan wil doen om te winnen. Wie zich het beste kan focussen, wordt achtste. Ik vermoed dat het tot de laatste speeldag spannend blijft.”

Kees van Wonderen (sc Heerenveen): β€œDoel is achtste worden”

Voor sc Heerenveen zijn de play-offs heel dichtbij, maar ook wel weer erg ver weg. Er moeten immers nog twee ploegen ingehaald worden. Directe tegenstander NEC voorop, maar het rijtje aankomende wedstrijden is volgens trainer Kees van Wonderen zo zwaar, dat er haast een wonder nodig is om de Europese play-offs te halen: β€œWe krijgen nog een aantal zware tegenstanders: NEC, Excelsior, PSV en Go Ahead Eagles. Dus het wordt nog wel een uitdaging om achtste te worden, maar dat is wel ons doel.”

“Er zijn kansen, maar ook bedreigingen”

Van Wonderen bekijkt het dus van de sombere kant, terwijl ook daar weldegelijk kansen liggen. Winst op NEC en de wereld ziet er weer totaal anders uit voor de Friese club. Maar Van Wonderen juicht liever niet te vroeg: “Ik ben iemand die beren op de weg ziet. Er zijn kansen, maar ook bedreigingen. Als je die kent, ben je extra alert.”

Wanneer is NEC Nijmegen – sc Heerenveen

Het competitieduel NEC Nijmegen – sc Heerenveen zal op zaterdag 6 mei worden gespeeld in De Goffert te Nijmegen. Beide ploegen beginnen om 20:00 uur al deze Eredivisie wedstrijd uit speelronde 31 van het seizoen 2022 – 2023.

Volg de ontknoping van de Nederlandse competitie vanaf de eerste rang en lees dagelijks nieuwe voorbeschouwingen op voetbalduels in de Eredivisie en alle andere grote Europese competities! Zo mis je niks van de actie op het voetbalveld.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie