Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ontknoping UEFA Nations League: Nederland – België

Ontknoping UEFA Nations League: Nederland – België

Op zondag 25 september valt de beslissing in Groep 4 van de A-league in de UEFA Nations League. Op die dag speelt het Nederlands elftal tegen België. Oranje staat bovenaan en alleen bij een grote nederlaag kunnen de Belgen nog over het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal heen wippen. Sporttribune blikt vooruit op de ontknoping in de UEFA Nations League: Nederland – België.

Statistieken Nederland – België

De Head to Head statistieken waren lange tijd in het voordeel van de Belgische voetbalploeg, maar afgelopen zomer wist Oranje een dikke streep onder 25 jaar zonder overwinning op onze zuiderburen te zetten door in het hol van de leeuw met 1-4 te winnen van de Rode Duivels.

Ook daarna bleef Oranje winnen. Het Nederlands elftal is na de 0-2 winst op Polen inmiddels 14 wedstrijden ongeslagen en dat geldt als de beste reeks sinds het seizoen 2012 – 2013. Nederland heeft ook nog eens het thuisvoordeel in Amsterdam en is dit UNL seizoen flink op schot. In acht van de afzonderlijke tien helften scoorde de ploeg. Na de pauze is het Nederlands Elftal het meest trefzeker met negen doelpunten na rust in deze UNL-campagne, oftewel 69% van de totale productie.

De formatie van de Belgische bondscoach Roberto Martinez had een zwaarbevochten 2-1 zege op Wales nodig om nog in de race te blijven voor de eerste plek in deze groep, maar de 4-1 nederlaag uit de onderlinge confrontatie in de heenronde kan zomaar eens te veel blijken voor de Rode Duivels. Want alleen als ze met meer dan drie doelpunten verschil van Nederland winnen, mag het zich groepswinnaar noemen.

Louis van Gaal: “Wij gaan winnen van België”

“Wij gaan winnen, hoor”, zei de bondscoach van Oranje zaterdag op de afsluitende persconferentie in Zeist. “Ik geloof in mijn spelers, ik geloof in mijn team. Wat België doet, hebben we geanalyseerd. De afgelopen wedstrijden hebben zij steeds met dezelfde spelopvatting gespeeld. We hebben daar een bepaalde visie op, hoe we dat gaan aanpakken. Dat geef ik door aan mijn spelers. Het is allemaal in orde.”

Louis van Gaal: “Jaloers op België”

Toch heeft zelfs Van Gaal nog wensen. Hij zou graag een topkeeper in de selectie hebben. Iets wat België in de persoon van Real Madrid doelman Thibaut Courtois wel heeft. Van Gaal: “Ik heb wel eens kritiek op Thibaut Courtois gehad, maar dat is nou een keeper van niveau. Ik ben er wel jaloers op, ja. Ook al had ik ooit een andere mening. Maar wij hebben ook fantastische spelers. Dat is gebleken in de afgelopen wedstrijden.”

Wanneer is Nederland – België

De UEFA Nations League afsluiter in de groepsfase tussen Nederland en België wordt op zondag 25 september gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De wedstrijd zal om 20:45 uur beginnen. Wordt Oranje groepswinnaar of halen de Belgen een stunt uit? In de UNL heeft België nog maar één keer een uitoverwinning geboekt met minimaal drie doelpunten verschil, dus de kans lijkt klein.

Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste tribunerij in het virtuele voetbalstadion van Sporttribune.nl en mis niks van het Nederlands elftal in de aanloop naar het WK Qatar 2022.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie