Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oefeninterland Nederland – Denemarken

Oefeninterland Nederland – Denemarken
Poll

Wie moet er op doel bij Oranje

54%
23%
23%

Op zaterdag 26 maart speelt het Nederlands elftal een thuiswedstrijd tegen Denemarken. Het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal speelt tegen de Denen in voorbereiding op de Nations League en het WK Qatar 2022. Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Denemarken.

Statistieken Nederland – Denemarken

Het is al behoorlijk lang geleden dat beide landen tegenover stonden op het voetbalveld. Tien jaar om precies te zijn. In 2012 speelde Nederland een dramatisch EK en dat kwam mede doordat er in de groepsfase met 0-1 werd verloren van Denemarken. Omdat op dat EK ook Duitsland en Portugal wisten te winnen van Oranje werd het Nederlands elftal roemloos uitgeschakeld. Toeval of niet: Nederland – Denemarken werd toen in Charkov, Oekraïne gespeeld.

Winst op WK 2010

De laatste keer dat er van Denemarken gewonnen werd was tijdens het succesvol verlopen WK van 2010. Nederland behaalde daarin de finale en bereikte die eindstrijd mede dankzij een 2-0 overwinning op Denemarken.

Dirk Kuyt trof doel namens de Nederlandse equipe en omdat Denemarken ook een handje hielp door in eigen doel te schieten werd een relatief makkelijke overwinning geboekt.

Louis van Gaal: “Denemarken is een aansprekende tegenstander”

Terug naar het heden waar bondscoach Louis van Gaal zich voorbereidt op het WK Qatar 2022 terwijl Ronald Koeman al met de KNVB praat over het bondscoachschap na dat WK. Van Gaal, de huidige keuzeheer, is blij met de aankomende oefenduels en prijst ook Denemarken. “Natuurlijk is Denemarken een aansprekende tegenstander. Zeker met het oog op het WK wil ik spelen tegen sterke landen, dus ik ben zeer tevreden met de Denen. Samen met de wedstrijden in de Nations League vind ik dat we een mooi programma hebben in 2022. Dat is in aanloop naar het WK een belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding.”

Rentree Christian Eriksen

Aan Deense zijde een opmerkelijke terugkeer: Christian Eriksen is voor het eerst sinds zijn ineenstorting op het EK van vorig jaar opgeroepen voor het Deense elftal. Eriksen speelde maandenlang niet nadat hij tijdens de wedstrijd tegen Finland plotseling in elkaar was gezakt door een hartstilstand. Sinds enkele maanden is hij echter weer voetballer en komt hij uit voor Premier League club Brentford. En dat was voor de Deense bondscoach voldoende aanleiding om Eriksen te selecteren voor het oefenduel met Oranje.

Van Gaal: “Geweldig dat Eriksen er weer bij is”

“Ik vind het geweldig dat hij weer terug is op zijn oude niveau”, zegt Van Gaal daarover via een KNVB statement. “Het is een speler van een hoog niveau, want anders zou hij niet geselecteerd worden. Hij bereidt doelpunten voor en maakt ze ook zelf. Ik ben blij dat hij erbij is, want ik wil zoveel mogelijk tegenstand hebben.”

Wanneer is Nederland – Denemarken

Het oefenduel Nederland – Denemarken wordt op zaterdag 26 maart gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Het duel begint om 20:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom het WK Qatar, de Nations League, Denemarken en Nederland vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie